Facebook Reklamı
İnstagram

İPHONE ALMAK İÇİN BÖBREĞİNİ SATTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İPHONE ALMAK İÇİN BÖBREĞİNİ SATTI
Genç bir adam iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini satmıştı. Ameliyat sonrasında bakımsız kalması ve vücudun eksilmesi nedeniyle genç adam hayatının sonuna kadar yatalak kaldı.

Çinli bir genç, kendisine iPhone ve iPad satın alabilmek için böbreğini sattı. Ameliyat sonrası bakım eksikleri ve vücuda verilen zarar, olan hiç beklenmedik bir noktaya ulaşmasına yol açtı. Genç artık, ömrünün sonuna kadar yatalak kalacak.

Ailesi Çin'in en yoksul bölgelerinden birisinde yaşayan Wang Shangkun, iPhone alabilmek için böbreğini satmaya karar verdiğinde 17 yaşındaydı. Genç Shangkun, internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda böbreği için birileriyle iletişime geçmeyi başarmıştı. Böbreğini satabilmek için yasadışı bir ameliyat geçiren genç, karşılığında 3,000 dolar aldı. Ancak gelen Unilad'ın yerel kaynaklara dayandıradak aktardığı bilgilere göre Shangkun, artık ömrünün sonuna kadar yatalak kalacak.

Talihsiz genç, böbreğini sattıktan sonra kendisine o dönem popüler olan bir iPhone 4 bir de iPad 2 satın almıştı. Ancak evine gittiğinde ailesinin baskısına daha fazla dayanamayan genç, ürünleri satın alabilmek için böbreğini sattığını itiraf etmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gencin annesi, oğlunun itirafı sonucunda neye uğradığını şaşırdığını belirtti.

Ameliyat sonrası bakım eksikleri ve alınan hasarlar nedeni ile yatalak kaldı:

Böbrek ameliyatı sonrası kesikler

Shangkun, artık 20 yaşında olan bir genç. Ancak ameliyat sonrası bakım eksikleri ve böbrek ameliyatının verdiği hasarlar, onun hayatını doğrudan etkiledi. Büyük bir enfeksiyonla karşı karşıya kalan gencin, sağlam olan diğer böbreğide çalışmaz hale geldi. Artık her gün diyalize girmek zorunda kalan gencin ne kadar ömrü kaldığı, şu an için bilinmiyor.

Bu arada, yaşanan olay yetkili kurumlar tarafından da soruşturma konusu oldu. Gencin irtibata geçtiği kişileri tespit eden kolluk kuvvetleri, aralarında cerrahların da olduğu 9 kişiyi tutukladılar. Bu 9 kişiden 5’i, doğrudan organ satışı yapmakla suçlandı. İşin daha da ilginç yanı ise mahkeme, olay sonucunda Shangkun ve ailesine 300 bin dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Evet, bu para Shangkun’un onlarca iPhone almasını sağlayabilir ancak giden sağlık, ne yazık ki bir daha asla gelmeyecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BALIKESİR’DE KORONAVİRÜS SAYILARI ARTIYORÖnceki Haber

BALIKESİR’DE KORONAVİRÜS SAYILARI ARTIYO...

BALIKESİR'DE 10 ARANAN ŞAHIS YAKALANDISonraki Haber

BALIKESİR'DE 10 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar