Facebook Reklamı
İnstagram

İşte Sakarya'daki fabrikanın patlama anı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakarya'da ilk belirlemelere göre iki kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca vatandaşın yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlama anı ortaya çıktı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama şehrin birçok yerinde duyulurken, çevre illerden dahi söz konusu patlamanın işitildiği bildirildi.

Patlama neticesinde ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. 74 kişinin yaralandığı fabrikada 150'den fazla işçinin çalıştığı bildirildi.

Hendek ilçesi Yukarı Çalıca mevkiinde bulunan havai fişek fabrikasında, saat 11.30 sıralarında büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Sakarya'nın yanı sıra komşu il Düzce'den de duyulan patlamayla birlikte gökyüzüne dumanlar yükseldi. Havai fişekler, gökyüzünde ardı ardına patlamaya başladı. Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı binaların camları kırıldı. Çevrede bulunan evlerde yaşayanlar büyük korku yaşadı.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Fabrika'da 150-200 civarında çalışan var" açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada "Burada benzer şekilde 2 bu büyüklükte olmayan patlama olduğunu biliyoruz. Hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi. 16'sı taburcu edildi, 1 kişinin de durumu ciddiyetini koruyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Temennimiz odur ki bu yaralıların sağlık bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır. Konuyla ilgili 3 bakanım orada" dedi. Vali Kaldırım, fabrikada 110 ton civarında havai fişek ve patlayıcı olduğunu söyledi.

Fabrikadaki patlama anı ortaya çıktı

Sakarya'da yaşanan patlamanın görüntüleri ortaya çıktı. Yangından önce birçok havai fişekin patladığı, ardından fabrikada büyük bir patlam olduğu görülüyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi’ye estetik dokunuşÖnceki Haber

Karesi’ye estetik dokunuş

Balıkesir'de Asteğmen kaza kurşunuyla öldüSonraki Haber

Balıkesir'de Asteğmen kaza kurşunuyla öl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar