Facebook Reklamı
İnstagram

İşverenlere SGK'dan önemli uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşverenlere SGK'dan önemli uyarı
İşverenlere önemli uyarıSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Çavuş, işverenleri ve 4(b) sigortalılarını yapılandırma avantajlarını kaçırmamaları için uyardı. Çavuş, yapılandırma avantajlarının son tarihinin 1 Şubat olduğunu hatırlattı.

İLK TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ 31 MART

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  Cumhurbaşkanlığı kararıyla işverenlerin ve 4(b) sigortalılarının yapılandırmanın avantajlarından yararlanmaları için başvuru süresinin uzatıldığını belirterek son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, ilk taksit son ödeme tarihinin ise 28 Şubat tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatıldığı belirtildi.

 

BAŞVURULARI SON GÜNLERE BIRAKMAYIN

Sigortalı ve işverenlerin 1 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekirken "Başvurular e-sigorta, e-devlet kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir. İş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık olmaması ve gecikme nedeniyle mağduriyetler yaşanmaması açısından başvuruların son günlere bırakılmamasını önemle rica ediyoruz” denildi

 

TAKSİT SEÇENEKLERİ

31 Ağustos 2020 ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklarının yanı sıra Bağ-Kur (4/b) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklarının da yapılandırma kapsamına alındığını belirtilen açıklamada "İşverenlerimizin borçlarını ikişer aylık periyodlarla, 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğiyle ödeyebilme imkânı bulunmaktadır. Borçlarını taksitle ödemek isteyenler Kanundaki vade farkını ödemek suretiyle; 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebilecektir” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
MANSUR YAVAŞ'A EDREMİT ZEYTİNİÖnceki Haber

MANSUR YAVAŞ'A EDREMİT ZEYTİNİ

ALTIEYLÜL YABAN HAYATINI UNUTMADISonraki Haber

ALTIEYLÜL YABAN HAYATINI UNUTMADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar