Facebook Reklamı
İnstagram

Kaçak Avcı Yakalandı, Birde Hayvan Müzesi Kurmuş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaçak Avcı Yakalandı, Birde Hayvan Müzesi Kurmuş
İstanbul’da kaçakçılık polisi, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen iş insanı Ali Haydar Üstay’a ait 2 farklı adrese operasyon düzenledi. Üstay'ın kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı, Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi.

İstanbul'da, uluslararası ticarete konu olan nesli tehlike altındaki hayvanların tahnit edildiği özel bir müze ortaya çıktı. Operasyon sonucu 405 parça ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı, işlem başlatıldı.İstanbul'da, uluslararası ticarette yer alan nesli tehlike altındaki hayvanların tahnit edilip sergilendiği özel bir müzenin ortaya çıkması, emniyet ekiplerinin operasyonuyla sonuçlandı. Şüpheli gözaltına alındı ve 405 parça kanıt ele geçirildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerindeki iki adreste, uluslararası ticarete konu olan nesli tehlike altındaki yabani hayvan ve bitki türlerinin tahnit edilip sergilendiği bir müze olduğu ihbarı üzerine harekete geçti.Operasyon sonucunda şüpheli A.Ü. gözaltına alındı. Arnavutköy'deki adresin aranmasıyla, tahnit edilmiş hayvanların sergilendiği özel bir müze olduğu ortaya çıktı. Diğer adreste ise depolanan tahnit edilmiş hayvanlar ele geçirildi.Şüphelinin yurt içinde ve yurt dışında avladığı hayvanları tahnit ettiği belirlendi. Toplamda 405 parça ele geçirilen malzemeler arasında jaguar, kutup ayısı, misk öküzü, kutup tilkisi, bizon, timsah, aslan, leopar, geyik, antilop, sırtlan, piton yılanı gibi hayvanlar ile fil dişi, hayvan postu ve boynuzlar yer alıyordu.Şüpheli hakkında "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "CITES'e aykırılık" suçlarından işlem başlatıldı ve emniyete götürüldü.

ANADOLU KAPLANINI DA VURMUŞ

Sarıyer ve Arnavutköy’de iki farklı adrese düzenlenen operasyonda, müzede yapılan aramalarda aralarında CITES Sözleşmesi (Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme) kapsamında bulunan 405 tahnit (doldurulmuş hayvan) ele geçirildi.Ekipler yaptıkları incelemelerde, şüphelinin 6 ayrı kıtada 30 ülkede avlandığını, öldürdüğü hayvanları özel uçağıyla kaçak bir şekilde ülkeye soktuğunu saptadı.85 yaşındaki Üstay'ın polise verdiği ilk ifadede, Türkiye'deki son Anadolu kaplanını Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediğini söylediği belirtildi.Hayvanları avlamaya farklı arkadaş gruplarıyla gittiğini ifade eden Ali Haydar Üstay, avlamak için 2 hafta ağaçta kaldığı çizgili geyikle göz göze geldiği zaman ağladığını söylediği ortaya çıktı. Üstay’ın kaçak müzesinde ele geçirilen kutup ayısını avlamak için Kanada’da 2 ay kaldığı öğrenildi. Haber Yeniçağ

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit'te Mehmet Ertaş Rüzgarı esiyorÖnceki Haber

Edremit'te Mehmet Ertaş Rüzgarı esiyor

Dinçer Orkan Vatandaşlara BuluştuSonraki Haber

Dinçer Orkan Vatandaşlara Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar