Facebook Reklamı
İnstagram

KADIN ÇİFTÇİLERE YONCA DESTEĞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KADIN ÇİFTÇİLERE YONCA DESTEĞİ
Kadın istihdamına ve kırsal kalkınmaya oldukça önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen Merkez Hasanbey Tuzakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne yonca desteğinde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; kadın istihdamına ve kırsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2013 yılında kadın girişimciler tarafından kurulan Gönen Merkez Hasanbey Tuzakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne, yonca desteğinde bulundu.

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) projesi kapsamındasürü yönetim sertifikası bulunan kooperatif üyesi 25 kadına; 15 koyun ve 1 koç desteğinde bulunuldu. 3 yıl boyunca devam edecek projeyle toplamda 75 kadına istihdam sağlanacak. Projenin desteklenmesi, sürdürülebilir hale getirilmesi ve çoğaltılması için kadınlar her yıl sisteme birer dişi kuzu verecekler. Böylelikle yeni kadın girişimcilerde sisteme dâhil olabilecek.

 

DESTEKLER SÜRECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça “Başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, Gönen Tuzakçı ve Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni desteklemek için yonca teslim ettik. Bu vesileyle tesislerini de ziyaret etme ve inceleme fırsatımız oldu. Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir hizmetleri var. Biz de onlara hem yem desteğini devam ettirip hem koyun de desteğinde bulunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

 

KADIN DOSTU BELEDİYE

Bu desteklerin kendileri için oldukça önemli olduğunu belirten Gönen Merkez Hasanbey Tuzakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Berrin Yetkin Var “Koyunculukta en önemli şey yem girdisinin azaltılmasıdır. Bütün bu destekler için, yapılan kolaylıklar için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz olmak üzere tüm çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkesin desteği için, kadın dostu oldukları için çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit’te yeni nesil çöp toplama dönemiÖnceki Haber

Edremit’te yeni nesil çöp toplama dönemi

Şehit mezarlarına zarar veren 5 kişi tutuklandıSonraki Haber

Şehit mezarlarına zarar veren 5 kişi tut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar