Facebook Reklamı
İnstagram

KARABAĞ ŞEHİDİNİN ADI BAÜN'DE YAŞATILACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARABAĞ ŞEHİDİNİN ADI BAÜN'DE YAŞATILACAK
Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenim gördükten sonra vatani görevini yerine getirmek üzere kendi isteğiyle ülkesine dönen ve Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması için savaşırken şehit olan Azerbaycanlı Mammadagha Safarov'un ismi, öğrenim gördüğü üniversitesinde yaşatılacak.

Balıkesir Üniversitesi Senato kararı ile Mammadagha Safarov için Şükran Beratı verilmesi, adının da 2014-2019 yılları arasında öğrencisi olduğu Mühendislik Fakültesinde ek binada yer alan Konferans Salonuna verilmesi kararlaştırıldı.

"Safarov'u kendi şehidimiz olarak kabul ediyoruz"

Konu hakkında açıklamada bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören Mammadagha Safarov'un adını yaşatmak adına, ailesine Şükran Beratı verilmesi ve isminin de öğrenim gördüğü okulda konferans salonuna verilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti. Şehidin ailesiyle de görüştüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, "Bakü Büyükelçiliğimizin aracılığıyla Şükran Beratımızı şehidimizin ailesine ulaştıracağız. Şehidimizin kıymetli babası ile telefonda görüşerek başsağlığı diledim. Konuşmasının sonunda bana 'Balamın kanı yerde kalmamıştır' diye söyledi. Doğru. Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Azerbaycanlı kardeşlerimizin kendi topraklarında zaferle sonuçlanan mücadelelerini milletçe destekledik. Biz de üniversite olarak Mammadagha Safarov'u kendi şehidimiz kabul ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

Karabağ şehidinin adı BAÜN'de yaşatılacak

 

Karabağ şehidinin adı BAÜN'de yaşatılacak

 

Karabağ şehidinin adı BAÜN'de yaşatılacak

Karabağ şehidinin adı BAÜN'de yaşatılacak

Karabağ şehidinin adı BAÜN'de yaşatılacak

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VALİ ŞILDAK'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJIÖnceki Haber

VALİ ŞILDAK'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAKAN SELÇUK VE ÖĞRETMENLERDEN ANITKABİR ZİYARETİSonraki Haber

BAKAN SELÇUK VE ÖĞRETMENLERDEN ANITKABİR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar