Facebook Reklamı
İnstagram

KARESİ KÖY YOLLARINI PARKE KAPLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARESİ KÖY YOLLARINI PARKE KAPLIYOR
​​​​​​​Karesi Belediyesi ilçe genelinde kırsal mahallelerde parke yol, kaldırım ve asfalt yama çalışmalarına devam ediyor. Karesi’nin 43 kırsal mahallesinde 2021-2022 yılları arasında 400 bin metrekare parke taşı döşemesi yapılacak. Karesi Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle özelikle kırsal mahallelerde yol, asfalt yama ve parke taşı döşeme çalışmalarına başladı.

Belediye ekipleri, gerek kırsaldaki gerekse şehir merkezindeki yolların modernizasyon çalışmalarını hızla devam ettiriyor. İlçedeki vatandaşların daha rahat ve sağlıklı şartlarda yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gece gündüz çalışan ekipler bir çok mahallede ise stabilize yol düzenleme çalışmaları sürüyor.

43 KIRSAL MAHALLEYE PARKE TAŞI

Karesi Belediyesi özelikle kırsal mahallelerin merkezi cadde ve sokaklarında parke taşı döşeme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda yapılan ihale ile 2021-2022 yıllarında toplamda 400 bin metrekare parke taşı döşeme çalışması yapılacak. Bu kapsamda Yeroluk Mahallesi’nde parke taşı döşeme çalışmaları yapılıyor. Parke taşı döşeme çalışmaları sırasıyla değer mahallelerde de yapılacak.

 KIRSAL MAHALLELERİNDE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi desteği ile ilçedeki kırsal mahallelerin birbirleri arasındaki ve kent merkezine ulaşım yolları da asfaltlanmaya başlayacak. Bu kapsamda Şamlı-Kamçılı Mahalleleri arasındaki 5.5 km’lik sathi kaplama asfalt yol yapım çalışması başladı. Yine bu kapsamda Fethiye-Yaylabayır- Karakol- Deliktaş Mahallelerinde toplam 5.6 km’lik mezarlık yolları asfalt kaplama, Kurtdere Mahallesi giriş yolu 1.5 km yol genişletme ve asfalt yeni yol yapımı ve ayrıca Kocaavşar Mahallesi - Işıklar mevki arası 3.7 km sathi kaplama asfalt yapılacak.

KARESİ’DE YOL ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Karesi Belediyesi çiftçi ve üreticilere yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Zorlu kış koşulları nedeniyle kapanan ve yıpranan tarla yollarında çalışmalar devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kırsal mahallelerde bulunan tarla yollarının düzenlenmesi ve bakımı için seferber oldu. Üreticiler üretim merkezleri olan tarla ve bahçelerine rahat bir şekilde ulaşım sağlıyor.

BAŞKAN ORKAN: “ULAŞIMI KONFORLU HALE GETİRECEĞİZ”

Karesi Belediyesi’nin yol yapım çalışmalarını hızlandırdığını söyleyen Başkan Dinçer Orkan, desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a da teşekkür etti. Yol çalışmalarının hızlı bir şekilde başladığını belirten Başkan Orkan, “Vatandaşlarımızın isteklerini birebir dinliyor, elimizden geldiği ölçüde talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Karesi’de daha geniş ve güvenli bir ulaşım ağı sistemi için gerekenleri yapıyoruz. Burada Fen İşleri müdürlüğümüz çalışmalarını hızlandırdı. Mevcut yolları ve kırsal mahallelerimiz sokak yollarını yenileyerek ulaşımı daha konforlu hale getireceğiz. Program dahilinde tüm mahallelerimizde değişim, dönüşüm çalışmaları hızla sürecek. Amacımız, Karesi sakinlerine yakışır bir ilçe hazırlayarak, vatandaşlarımızın daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde her türlü konforu hizmetlerine sunmaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAZDAĞININ ŞİFALI BİTKİLERİ KİTAP OLDUÖnceki Haber

KAZDAĞININ ŞİFALI BİTKİLERİ KİTAP OLDU

Balıkesir Üniversitesi Yaz Spor Okulu açıyorSonraki Haber

Balıkesir Üniversitesi Yaz Spor Okulu aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar