Facebook Reklamı
İnstagram

Karesi Tatlıpınar Köyüne Yeni tesis ve Halısaha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karesi Tatlıpınar Köyüne Yeni tesis ve Halısaha
Karesi Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yapımını tamamladığı halı sahaların açılışlarını sürdürüyor. GES, Turplu Halı Saha ve Çok Amaçlı Salon, Kamçılı Halı Saha açılışından sonra Tatlıpınar Halı Saha açılışı da yapıldı. Ekim ayında ise Yeniköy ve Kabakdere Halı Sahaları ardından Üçpınar Temizlik İşleri Şantiyesi açılacak.

Karesi Belediyesi yatırımlarının açılışlarını sürdürüyor. Karesi Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yapımını tamamladığı halı sahaların açılışlarını sürdürüyor. GES, Turplu Halı Saha ve Çok Amaçlı Salon, Kamçılı Halı Saha açılışından sonra Tatlıpınar Halı Saha açılışı da yapıldı.

Açılış törenine AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP Karesi İlçe Başkanı Kürşat Burak Boduroğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptı.

BALIKESİR’E 175 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Spor tesislerinin spor ve sağlığa yapılan yatırımlar olduğunu söyleyen Arıcıoğlu, “Gençlere ve sporculara yapılan yatırımdır. Dolayısıyla bu gibi açılışları çok önemsiyoruz. Ben Karesi Belediye Başkanımıza yaptığı bu tesislerle ilgili teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz ülkemizin her bölgesine olduğu gibi Balıkesir’e de ciddi yatırımlar getirdik. Sağolsun bu yatırımlarda Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizin büyük katkıları var. Geçtiğimiz günlerde protokollerimizi yapmıştık. Balıkesirimize 175 milyonluk yatırım geldi. Bunların içerisinde her türlü spor tesisleri var. Yapılmaya da devam edilecek. Gençlere ve çocuklara yapılan yatırımlar” dedi.

BALIKESİR’DE SPORA ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Daha sonra kürsüye Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Çıktı. Daha önce de Turplu ve Kamçılı’da halı saha ve çok amaçlı salon açılışları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Orkan, “Bunlar kolay yatırımlar değil. Bunların yapılmasında kaynağın olması çok önemli. Belediyelerin katkısı ile de olmuyor. Balıkesir’de Türkiye’ye örnek bir Gençlik Merkezi yapıldı. Onun haricinde tamamlanmak üzere olan tam olimpik yüzme havuzu gençlik ve spor bakanlığımız tarafından yapılıyor. Bunlar milyonluk yatırımlar. Bunların yapılmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanımız, milletvekillerimiz, il ilçe gençlik spor müdürlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

TATLIPINAR’IN YOL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Tatlıpınar’ın en önemli sorunlarının başında yol sorunu geldiğini belirten Başkan Orkan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şuan Büyükpınar’dan Tatlıpınar’a yol yapım işi devam ediyor. Sona yaklaşıldı. Burası bittikten sonra merkeze doğru da hızlı bir şekilde yol yapımı tamamlanacak. Bu sorun çözülecek. Burada Büyükşehir Belediyemizin bize çok büyük katkısı oluyor. Mahallemizin atık su ile ilgili sorunun çözümünü de Büyükşehir Belediye başkan vekilimiz açıklayacak. Bizler Karesi Belediyesi olarak geldiğimiz günden beri belediyemizin nasıl güçlü, nasıl sağlıklı ve sağlam yaparız ile ilgili çalışmalar yaptık. Giderimizi azaltıp gelirimizi yükseltmenin planlamalarını yaptık.

 Gideri azaltma konusunda en büyük gider kalemimiz çöp toplama işiydi. Bunu daha önce kiralama yöntemiyle yapıyorduk. Ve aylık belediye bütçesine büyük bir gider oluyordu. Çok şükür bütçemizi iyi hale getirdik ki 16 adet çöp kamyonu aldık. Artı 2 tane de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan Allah razı olsun onlar bize hediye etti. 18 tane sıfır kamyon ile çöp toplama işini şuan yapıyoruz. Bunlar yetmez dedik. Yeni yerleşim yerleri için konteynır talebinde de bulunduk. Onunla ilgili de 450 adet çöp konteynırımız geldi. Diğer giderleri nasıl azaltırız derken geliri nasıl artırırız dedik. Yakın zamanda açılışını yaptığımız Güneş Enerjisi Santrali (GES) tamamlandı ve her gün belediye kasasına para geliyor. Yaklaşık 1180 MV. Bunu 5MV’ye çıkarttığımızda da geliri daha yüksek bir Karesi Belediyesi olacak.”

SU FATURALARI VE KANALİZASYON SORUNU

Başkan Orkan ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol şahin bir konuşma yaptı. Kırsal mahalle sakinlerinin özellikle su faturalarından şikayetçi olduğunu ifade eden Şahin, bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından indirim kararı alındığını ve kırsal mahalle sakinlerinin BASKİ’ye giderek bahçe sulama aboneliği almaları gerektiğini altını çizdi. Şahin ayrıca Tatlıpınar’ın yeni yerleşim yerinin altyapı sorununa da değinerek “2500 metre içme suyu, 3 bin 800 metre kanalizasyon varmış. Ayrıca evsel hat olarak 500 metre içme suyu, 750 metre atıksu hattı imalatı öngörülmüş. Bu imalatlar Ekim ayının 4’ünde başlayacak. BASKİ inşaata başlayacak” dedi.

Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş’ta bir konuşma yaparak, halı saha yapımlarında emekleri geçen herkese teşekkür etti. Arslanbaş, bu tür hizmetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

CANBEY: “İCRAATLA HİZMET EDİYORUZ”

Son olarak ise AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey kürsüye çıktı. Millete hizmet için geceyi gündüze katarak çalıştıklarını ifade eden Canbey, “Bizim örneğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan. Günde 2 saat uyuyarak bu millete hizmet yolunda gecesini gündüzünü vakfeden bir Cumhurbaşkanımız var. Bugün burada bir spor yatırımı yapılıyor. Cumhurbaşkanımız da spor yatırımlarına ayrıca önem veriyor. Kendisi sporu seviyr, spor yapıyor, futbol oynuyor. Bu tip meseleleri de milletvekilleriyle yaptığımız toplantılarda vurguluyor. Şurada bir sözü var. Sporu tabana yayıyoruz diye. O sadece söz değil, icraatla bunu Türkiye’nin dört bir tarafından yapıyoruz. Hizmet ve eser siyasetini çok önemsiyoruz. Bizim söz, algı ve lafla işimiz yok. İşte hizmet burada. Hizmet nerede? İşte köprü ve yolları görüyorsunuz. Çanakkale köprüsünü görüyorsunuz. Her şey somut. Milletimize dokunarak. Milletimizin gönlüne giden yolu inşa ediyoruz. Bir taraftan da yolu inşa ediyoruz. Sıkıntılarınızı biliyoruz, bunları da çözmeye çalışıyoruz. Ama hayat bazen zorluklarda çıkartıyor. Bu zorlukları aşacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua okunması ardından halı sahasının kurdelesi kesildi. Kurdele kesim töreni ardından Başkan Orkan burada vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cep Telefonunda Kdv DüşürüldüÖnceki Haber

Cep Telefonunda Kdv Düşürüldü

BÜYÜKŞEHİRDEN HAYVAN DOSTU UYGULAMASonraki Haber

BÜYÜKŞEHİRDEN HAYVAN DOSTU UYGULAMA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar