Facebook Reklamı
İnstagram

Karesili Gençler AB Fırsatlarından Faydalanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karesili Gençler AB Fırsatlarından Faydalanıyor
Türkiye Ulusal Ajansı “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından başvurusu kabul edilen Eurodesk Temas Noktası Karesi Belediyesi, “Time to Move”, Eurodesk ağı etkinliği kapsamında bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam etti.

Karesi Belediyesi, Balıkesir ili sınırları içerisindeki Eurodesk Temas Noktası olarak, Erasmus+ Programının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikâyelerinin daha görünür hale gelmesi için düzenlemiş olduğu “Time to Move “, Eurodesk Ağı etkinliği kapsamında üniversitede öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik kapsamında Karesi Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil, Karesi Belediyesi tarafından yürütülen yerel ve uluslararası projeler hakkında katılımcı gençlere yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. 

TECRÜBELER GENÇLERLE PAYLAŞILIYOR

Karesi Belediyesi Eurodesk Temas Noktasının faaliyetleri, Girişimcilik, Gençlik Değişim Programları, Avrupa Dayanışma programı (esc),avrupayı keşfet programı  (discover  eu) hakkında  gençlere  bilgiler  verildi. Avrupa Birliği projeleri özelinde Uluslararası etkinliklerin ve değişim programlarının önemi, örgün eğitim ve staj değişim programları gibi hususlar üzerinde detaylı bilgilendirmeler ve sunumlar gerçekleştirildi. Avrupa fırsatlar atölyesi kapsamında daha önce Erasmus programlarından faydalanan gençler tecrübelerini katılımcı kişilerle paylaştı.

BAŞKAN ORKAN: “GENÇLER İÇİN GENİŞ BİR AĞ KURDUK”

Tıme to move  (harekete geçme vakti )Etkinliği hakkında konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan; “Gençlerle ilgili yürütülen her faaliyet bizim için çok değerli. Bilindiği gibi Avrupa’da her yıl Ekim ayında düzenlenen “Time to Move” (harekete geçme vakti ) etkinlikleri kapsamında bizde Karesi Belediyesi Eurodesk Temas Noktası olarak gençlerimize yönelik bilgilendirme ve Avrupa birliği fırsatlarından nasıl faydalanabilecekleri konusunda geniş bir ağ kurduk. Karesi Belediyesi olarak çok farklı alanlarda projeler yürütüyoruz. Bu projelerden gençlerimizin azami derecede faydalanmasını istiyorum. Bundan sonra top artık gençlerde. Biz belediye olarak gençlerin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Genç Sporcular YarıştıÖnceki Haber

Balıkesir’de Genç Sporcular Yarıştı

Balıkesir Üniversite’sinden İsrail Ürünlerine BoykotSonraki Haber

Balıkesir Üniversite’sinden İsrail Ürünl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar