Facebook Reklamı
İnstagram

KAZDAĞLARINA GİRİŞLER YASAKLANSIN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAZDAĞLARINA GİRİŞLER YASAKLANSIN
Balıkesir Valiliğine Çağrımızdır Bu dönemde Kaz dağlarında Ateş yakılmasın girişler yasaklansın.Balıkesir ve tüm Ege kıyıları şiddetli sıcakların etkisi altına giriyor. Zaten gevrek bir hal alan Ormanda bulunan otlar ve çalılar tutuşabilir. Bu kapsamda insan varlığı Kaz dağları için en büyük tehdit oluşturmaktadır. Kaz dağlarında özellikle 15 günlük bu kavurucu Eyyam-ı Bahur sıcakların da ateş yakılmasına kesinlikle izin verilmemesi gerekiyor.

Kaz dağlarında belli kesimlerde ateş yakılması yasak ancak bazı vatandaşlar buna rağmen küçük çaplı kamp ateşleri de yakabiliyor. Balıkesir Valiliği başta olmak üzere Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi ile Kazdağları köylüleri bu sıcaklar döneminde teyakkuzda olması gerekir. Ateş yakmak isteyen, yakan yada bu kapsamda şüpheli hareketler sergileyen şahısları derhal polis ve jandarmaya bildirmesi gerekir.

Orman Yangınları kasıtlı mı?

Antalya Manavgat’ta kasıtlı çıkarıldığı iddia edilen orman yangınlarına ek olarak Mersin, Adana, Ankara ve en sonra Marmaris’te orman yangınları yeşil varlığını tehdit ediyor. Manavgat’ta çıkan yada çıkarılan orman yangını sonrası çok sayıda köy boşaltılırken bazı vatandaşlar hayatını kaybetti. Köylerde bulunan inek, koyun, keçi, kaz ve deve kuşu gibi hayvanlar telef oldu. Bunun yanı sıra orman içerisinde yaşayan yabani hayvanlarında da büyük bir bölümünün yangınlarda telef olduğu biliniyor. Yaşanan yangın henüz söndürülmezken birçok konut ve araç kullanılmaz durumda.. Köylülerin seraları ekili, dikili araziler büyük zarar gördü.

Kazdağları  köylüsü Teyakkuzda olmalı

Bu kapsamda Kaz dağların da çıkabilecek bir orman yangını Manavgat’ta yaşanan felaket gibi benzer sonuçlar doğurabilir. Kaz dağlarında bir çok köy orman ile iç içe yaşıyor. Bu yüzden şüpheli görünen şahıslar derhal Balıkesir Emniyetine ve jandarmasına bildirilmelidir. Ormanda oluşabilecek ateş, kıvılcım gibi küçük yangınlar bile Balıkesir Orman bölgeye 110 numaralı hatta bildirilmesi gerekiyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl içerisinde Balıkesir Valiliği tarafından alınan kararla, yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde Kazdağları dahil tüm ormanlık alanlara girişler yasaklanmıştı. Artan yangınlar sonrası Balıkesir Valiliği tarafından 15 Eylül 2020 tarihine kadar 1'inci maddede belirtilen alanlar dışında, Balıkesir İli dahilindeki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı kamp yapılması yasaklanmıştır" denilerek yangınlar için önlem alınmıştı.

HABER:SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Stadyumlara seyirci giriş şartları açıklandıÖnceki Haber

Stadyumlara seyirci giriş şartları açıkl...

AYVALIK’TA KONTEYNERLER YERALTINA ALINIYORSonraki Haber

AYVALIK’TA KONTEYNERLER YERALTINA ALINIY...

Haber Yorumları

  • Seda özyağcı29-07-2021 17:21

    ormanları yakanların ciğerleri yansın şerefsizler bir bitmediniz. Allah belanızı versin bu kadaar hain başka ülkede olmaz. heryeri yaktı şerefsizler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar