Facebook Reklamı
İnstagram

Kurtdereli Güreşlerinde Pehlivanlar Kol Bağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurtdereli Güreşlerinde Pehlivanlar Kol Bağladı
Bu yıl 63.sü  gerçekleşen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri bugün çeşitli etkinliklerle başladı. 3 Eylül Pazar Günü’ne kadar sürecek olan güreşler, CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de ev sahipliği yapacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ortaklığıyla bu sene 63.sü düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri bugün başladı. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın bilgilendirme toplantısı başladı. Program, daha sonra Kurtdere Mahallesi’nde devam etti.

Sabah saatlerinde Kurtdere Er Meydanı’nda minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste 1, deste 2, deste 3 ve orta boyların boy ayrımıyla başlayan Kurtdereli Güreşleri’nde, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın anıt mezarı da ziyaret edildi. Ziyaretin ardından mevlit yemeği verilerek resmi açılış töreni gerçekleştirildi.  3 gün sürecek olan güreşlerde son gün başpehlivanlık güreşi gerçekleşecek.

Güreşçilere başarılar dilediler

Bilgilendirme toplantısında ilk olarak Kırkpınar Başpehlivan’ı Mehmet Yeşil Yeşil organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek pehlivanlara başarılar diledi. Ardından Kurtdereli Güreşlerinin altın kemerli Ağası Abdullah Altıntaş ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp’te birer konuşma yaparak, güreşçilere başarılar dilediler.

Başkan Orkan : ‘Her geçen yıl yeni şeyler katıyoruz’

Organizasyonda konuşma yapan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ‘’ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte güreşlerimize çok iyi hazırlık yaptık. Güreşler genelde yapıldığı yerin ismiyle anılıyor. Kırkpınar, Elmalı gibi. Bizde ise yapıldığı yer ile birlikte Cihan Pehlivanımız Kurtdereli Mehmet ile anılıyor. Bu bize ayrı değer ve önem katıyor. Güreşlerimizin yapıldığı yerde Cihan pehlivanımızın kabri var. Onu ziyaret ediyor ve anıyoruz. Karesi’de daha iyi ve daha güzel nasıl yapabilirizin hesabını yaptık. En büyük avantajımız bizden önce Karesimiz’de görev yapan Yücel başkanımızın yaptıklarını devam ettirebilmekti. Her sene de yeni şeyler katıyoruz. Her yıl geçen senenin eksiklerini gideriyoruz. Türkiye’nin en iyi organizasyonu yapılan yağlı güreşlerini düzenliyoruz”.ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz : ‘Güreşlere hak ettiği değeri veriyoruz’

Son olarak  Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı konuşmasında Balıkesir’in güreşleri sevdiğini belirterek , ‘’ Balıkesir’de güreşleri üstlenmeden önce Kırkpınar gibi önemli güreş organizasyonlarına katılarak incelemeler yaptık. Kurtdereli güreşlerini yaptıktan sonra, güreşe ayrı bir nefes oldunuz, pehlivanlara değer verdiniz, başkanım bu güreşlerle ilgilenin dediler. Güreşten önce bir çok şeyin önceden planlanması gerekiyor. Bizde güreşlerimize hak ettiği değeri veriyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz : ‘Yağlı güreş ligi finalleri Kurtdere’de ‘

Yağlı güreş lig finallerinin Kurtdere’de yapılacağını hatırlatan Başkan Yılmaz, ‘ En önemlisi, en iyi başpehlivandan tutun, başaltından başa çıkacak pehlivana kadar ve Kırkpınar’da seneye kimler sahaya çıkacak listesinin ortaya çıkmasını sağlayacak bir güreş. O nedenden dolayı pehlivanlar çok heyecanlı, seyirci duble heyecanlı. Bu güreş bu sezonun en son güreşi. Biliyorsunuz bizim güreşlerimizin Ağustosun son ikinci haftası olurdu. Bu ligde en son güreş olmamızın sebebi, bazı arkadaşlarımız güreş ligi son organizasyonunun sorumluluğunu almak istemediler. Bir yaşansın görelim dediler. En son güreş bizimki olsun dedik. Bu senenin en önemli son güreşi bizim burada olacak” diye konuştu.

Haber Merkezi-Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir Emniyeti’nden Dolandırıcılara OperasyonÖnceki Haber

Balıkesir Emniyeti’nden Dolandırıcılara...

Balıkesir’de 14 Şahısa GözaltıSonraki Haber

Balıkesir’de 14 Şahısa Gözaltı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar