Facebook Reklamı
İnstagram

Mafya Yapılanmalarına Sahil Operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mafya Yapılanmalarına Sahil Operasyonu
Aralarında Balıkesir'in de olduğu 8 ilde Mafya tipi yapılanmalara yönelik operasyon başlatıldı. Ege ve Akdeniz sahillerinde birçok suça karıştıkları öne sürülen çetelere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. "Sahil Rüzgarı" adı verilen operasyonda 171 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

İstanbul, Antalya, Muğla, Mersin, Adana, Balıkesir, Aydın ve Mersin'de sabahın erken saatlerinde gerçekleşen baskınlarda özel harekat ekipleri de yer aldı.

Operasyonun özellikle sahil kentlerindeki tatil bölgelerinde “Tefecilik” “Yaralama” “Tehdit” ve “Yağma”  eylemlerine karışan çetelere yönelik olduğu belirtildi.

“Sahil Rüzgarı” adı verilen baskınlarda 171 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği öğrenildi. Operasyonlarda şu ana kadar 105 kişi gözaltına alındı.

SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞI YAKALANDI

Operasyonun önemli ayaklarından biri İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, saat 06.00’da startı verilen operasyonda, 26 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

İstanbul polisinin hedefindeki 13 şüpheli ile farklı illerin emniyet birimlerinin listesinde bulunan 13 şüphelinin  yakalanması için düzenlenen baskında 23 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında, suç yapılanmasının İstanbul ayağının elebaşılığını yaptığı öne sürülen Kemal Ç.’nin de yakalandığı belirtildi.

Operasyon kapsamında emniyetten yapılan açıklamada şöyle denildi;

*  Mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçları; haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmaktır. Bu doğrultuda hareket eden suç örgütleri sistematik bir şekilde değişik türdeki suç eylemlerini gerçekleştirerek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturmaktadır.

* Bu kapsamda; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimizi ve turistik diğer büyükşehirlerimizi de kapsayacak şekilde “Sahil Rüzgarı” kod adlı operasyon başlatıldı.

* 8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; Antalya ilinde 32, Aydın ilinde 15, Balıkesir ilinde 25, İzmir ilinde 30, Mersin ilinde 19, Muğla ilinde 19, İstanbul ilinde 13 ve Adana ilinde 18 şüpheli şahsa yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef şahsa yönelik 21.05.2021 tarihinde eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYVALIK'TA FIRTINA TEKNELERİ BATIRDIÖnceki Haber

AYVALIK'TA FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI

Büyükşehir, fırtınanın yaralarını sarıyorSonraki Haber

Büyükşehir, fırtınanın yaralarını sarıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar