Facebook Reklamı
İnstagram

Memur ve Emeklinin Refah Payı Ödemesi Yetişmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur ve Emeklinin Refah Payı Ödemesi Yetişmedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası duyurduğu emekli ve memurlara yapılacak yüzde 2.5 oranındaki zamla ilgili yeni gelişme yaşandı. TBMM'de, memur ve emeklilere verilecek zam oranın yer aldığı torba teklifinin görüşmelerinde yeterli çoğunluk sağlanamadı. Bu sebeple 15 Ocak'ta yatacak maaşlarda yüzde 2.5'luk zam yansımayacak.

Memurların ve emeklilerin beklediği ek zam önümüzdeki maaşlara yansımayacak. Mecliste teklifin bir maddesi kabul edildi ancak diğer maddelerin görüşülmesine 18 Ocak'ta devam edilecek. Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun teklifinin meclisten geçmesine toplantı yeter sayısı engel oldu. AK Parti ve MHP'nin teklifin 11. maddesi üzerinde verdiği önerge okunduktan sonra muhalefet önerge tepki gösterip yoklama istedi. Salonda iki kez yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamadı. Düzenleme yasalaşmadığı için 15 Ocak'ta memur ve emekli maaş zammı farkları yatırılamayacak. Teklifin sadece bölgelere göre kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulaması maddesi kabul edildi. Meclis memur ve emekliye ek zam mı da içeren kanun teklifini görüşmek üzere 18 Ocak Salı günü saat 15'te yeniden toplanacak.

15 OCAK'A YETİŞMEDİ

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, kanun teklifinin memurların maaşlarını alacağı 15 Ocak öncesi kanunlaştırılması planlanıyordu ancak toplantı yeter sayısı bulunamadığı için Meclis Genel Kurulu kapandı. Bu durumda memur ve emeklilerinin, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dışında, refah payı olarak almaları gereken 2.5 puanlık artış 15 Ocak’ta alınacak maaşlara yetişmeyecek.

TBMM GENEL KURULU 18 OCAK’TA TOPLANACAK

Önergenin Genel Kurul’da okunduğu sırada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, önergeyi “Bu önerge Türkiye Büyük Millet Meclisinin kapısına kilit vurulabilir, Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsiz, sembolik bir organ olarak burada vakit geçirsin" önergesidir. Buna asla rızamız olamaz. Bu ülkede Cumhurbaşkanına, bırak bu ülkeyi, dünyanın en büyük diktatörünün yönettiği bir ülkede bile o diktatörün bu kadar geniş, sınırsız bir yetki kanunla verilemez” diye tepki gösterdi. Önergenin oylaması öncesinde CHP yoklama istedi, toplantı yeter sayısı bulunamadığı için TBMM Genel Kurulu 18 Ocak Salı günü toplanmak üzere kapandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marketlere Son Kullanma Tarihi ÖnerisiÖnceki Haber

Marketlere Son Kullanma Tarihi Önerisi

Balıkesir Büyükşehirden Üreticiye Dev DesteklerSonraki Haber

Balıkesir Büyükşehirden Üreticiye Dev De...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar