Facebook Reklamı
İnstagram

Montrö için Kanal İstanbul bahane ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Montrö için Kanal İstanbul bahane ediliyor
Ahmet Akın, Montrö Sözleşmesi'nden çıkılmasına yönelik yapılan çağrılara ilişkin "Montrö Sözleşmesi’ne yönelik bu çıkışlara iktidar tarafından yanıt verilmemesi manidardır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yazılı yaptığı açıklamasında Kanal İstanbul Projesi'ne ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne değindi. Akın, Montrö Sözleşmesi'nden çıkılmasına yönelik yapılan çağrılara ilişkin "Montrö Sözleşmesi’ne yönelik bu çıkışlara iktidar tarafından yanıt verilmemesi manidardır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada Kanal İstanbul projesinin imar planının onaylanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Akın açıklamasında "İktidarın ‘Kanal İstanbul Montrö Sözleşmesi’ne halel getirmeyecek’ açıklaması ortadayken; Montrö’den çıkılması konusunda yapılan çağrılarla ilgili gerçek niyeti nedir?" diye sordu.

'BETONA YATIRIM PROJESİ'

Akın, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm itirazlara karşın Kanal İstanbul projesinin çevresine kurulacak Yenişehir’in imar planlarının onaylandığını açıkladı. İmar planlarının onaylanmasından yalnızca birkaç gün önce yapılan değişiklik projenin rant odaklı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" ifadelerine yer verdiği açıklamasına şu şekilde devam etti:"Üniversitelerin, teknoparkların ve teknoloji enstitülerinin bulunacağı 'teknoloji geliştirme bölgesi' olarak tanımlanan 2,2 milyon metrekare büyüklüğündeki alan iptal edildi. Teknoloji bölgesi çıkarılırken bu alanın büyük bir bölümüne yeni konut alanlarının eklenmesini; Kanal İstanbul’un betona yatırım projesi olduğunu bir kez daha gösterdi. Öte yandan Süveyş Kanalı’nda meydana gelen kazayla karaya oturan konteyner gemisi; her iki yakasında yerleşim yerleri olması planlanan Kanal İstanbul için de bir uyarı niteliğindedir."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYVALIK PROJELER İLE DEĞİŞİM YAŞIYORÖnceki Haber

AYVALIK PROJELER İLE DEĞİŞİM YAŞIYOR

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN GENÇ OFİS PROJESİSonraki Haber

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN GENÇ OFİS PROJE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar