Facebook Reklamı
İnstagram

Omurilik Felci Geçirdi Milli Sporcu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Omurilik Felci Geçirdi Milli Sporcu Oldu
Trafikte uğradığı silahlı saldırı sonucu 17 yıl önce omurilik felci geçiren Murat Öz, spordan vazgeçmeyerek okçuluktaki başarısını antrenörlüğe de taşıdı. Murat Öz, bugün milli takıma birçok sporcu yetiştiriyor.

Murat Öz, 2006 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu omurilik felci geçirdi. Tekerlekli sandalye ile hayatını idame ettiren Öz, olay sonrası okçuluğa başladı. Azimle çalışan Murat Öz , 2014 yılında milli sporcu oldu.  Yıllar içinde kişisel başarılarının yanı sıra Bağcılar Belediyesi Engelli Okçuluk Takımı'nın antrenörlüğüne de başlayan Öz, kendisi gibi birçok sporcu yetiştirdi. Kişilerin engelleri nedeniyle kendini kısıtlamaması gerektiğini belirten Öz, tekerlekli sandalye kullanmaya başlamasına neden olan saldırının fail ya da faillerinin de ceza almasını istediğini ifade etti.

“Türkiye’nin ilk bedensel engelli kıdemli okçuluk antrenörüyüm”

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda birçok sporcu yetiştiren Murat Öz, “2006 senesinde silah yaralanması sonucu omurilik felçlisi oldum, engelliyim. Annem ve babam Sinop’tan gelmişlerdi, onları karşılamak için giderken karşımıza tanımadığımız kişiler çıktı, herhalde birine benzettiler bu sebepten dolayı bir silah yaralanması sonucu omurilik felçlisi oldum. O tarihten sonra fizik tedavi süreci devam etti. 2010 senesinde de okçuluğa başladım. Hiç daha önce denemediğim, çalışmadığım bir branştı. Yetenek oluştu, çalışmayla da o yetenek arttı, ilk Türkiye Şampiyonası’nda milli takıma girmek kısmet oldu. Sonra her sene düzenli olarak milli takım seçmelerine gittim ve milli takım kamplarında bulundum. 2014 senesinde milli sporcu oldum. İsviçre’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda o dönemin bireysel erkeklerde Türkiye’nin attığı en yüksek puanı attım ve takımda Avrupa 4’üncüsü olduk. Yine o sene Türkiye’de düzenlenen Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası’nda sıralama 1’incisi ve madalya sıralamasında 2’nci olarak tamamladım. O senede nasip oldu, okçuluk antrenörlüğüne başladım. 2017 senesinde Bağcılar Belediyesi’ne okçuluk antrenörü olarak göreve başladım. O dönemin belediye başkanı ve şu anda devam eden Abdullah Özdemir Başkanımız sayesinde okçuluk çok daha iyi noktalara geldi. Şu anda Türkiye’nin bedensel engelli olarak ilk kıdemli okçuluk antrenörüyüm. Bu da nasip oldu, şu anda 8 tane lisanslı benim gibi bedensel engelli ok sporcumuz var. Hedefimiz milli takım düzeyinde sporcular yetiştirmek ve çok daha iyi seviyelere getirmek” diye konuştu.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6N 2 - 14 Eylül Aktüel Ürünler KataloğuÖnceki Haber

6N 2 - 14 Eylül Aktüel Ürünler Kataloğu

Ayvalık’ta Şiirler SahnelendiSonraki Haber

Ayvalık’ta Şiirler Sahnelendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar