Facebook Reklamı
İnstagram

Sağlıklı Yaşam Merkezi Balıkesir'de Faaliyete Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıklı Yaşam Merkezi Balıkesir'de Faaliyete Geçti
80 yaş ve üzeri bireylerimizin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmesini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri(YAŞAM)” hayata geçirildi.

Balıkesir İlinde müdürlüğe bağlı tüm 2. Ve 3. basamak sağlık tesisleri bünyesinde sağlıklı yaş alma merkezleri oluşturulması için gerekli çalışmalar başlatılmış olup “Yaşam Ekipleri” oluşturulmuştur.“Yaşam Ekipleri” uzman hekim/hekim, hemşire, yaşlı sağlık bakım personeli, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal çalışmacı ve manevi destek personelinden oluşmaktadır. Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerinin (YAŞAM) kurulumu ile 80 yaş ve üzeri bireylerin; sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ile desteklenmesi, tıbbi izleminin yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmetinin verilmesi, ihtiyaç duydukları hizmetleri sunan branşlar için sağlık tesisindeki randevularının ayarlanması, sağlık tesisine gelmesi durumunda bireye işlemleri sırasında refakat edilmesi, kendi imkânları ile sağlık tesisine ulaşamayacak durumda olan 80 yaş ve üstünde bireylerin sağlık tesisine naklinin koordine edilmesi amaçlanmaktadır.

Aynı zamanda Atatürk şehir hastanesi bünyesinde 65 yaş üstü bireylerin bakıldığı, geriatri uzmanı tarafından, başvuran bireylerin dahili hastalıkları (şeker, tansiyon, kalp - damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği, guatr, böbrek hastalığı, mide- barsak hastalıkları, kan hastalıkları, kemik erimesi gibi), Koruyucu sağlık hizmetleri (kanser taramaları, koruyucu aşılar, yaşam tarzı değişiklikleri), Yaşlılarda sık görülen geriatrik sendromlar (depresyon, bunama, düşme, kırılganlık, çoklu ilaç kullanımı, idrar kaçırma (inkontinans), uyku bozuklukları, beslenme bozukluğu, kas erimesi (sarkopeni)) gibi hastalıkları tedavi edileceği geriatri polikliniğimiz ve 10 yataklı kliniğimiz hizmet sunmaktadır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Aytekin: Sanayi siteleri terk edilmiş bölge gibi!Önceki Haber

CHP'li Aytekin: Sanayi siteleri terk edi...

Edremit Belediyesi bayrama hazırSonraki Haber

Edremit Belediyesi bayrama hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar