Facebook Reklamı
İnstagram

Şeker Pancarları Dağ Gibi Birikti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şeker Pancarları Dağ Gibi Birikti
33 şeker pancarı fabrikası bulunan Türkiye, şeker pancarı üretiminde ise 2021 yılı itibariyle dünyada beşinci sırada yer alıyor. Çiftçinin hasadını yaptığı şeker pancarları dağ gibi birikirken, önümüzdeki yıl Türkiye’nin şekere doyacağı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye’de 33 şeker pancarı fabrikası bulunurken, bunların kapasitesi ise yıllık 3 milyon 600 bin ton. Bunu yanı sıra Türkiye, şeker pancarı üretiminde ise 2021 yılı itibariyle dünyada beşinci sırada. Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbey köyünde çiftçilik yapan Faruk Akışık ve Süleyman Acar ise hasadını yaptıkları pancarları dağ gibi biriktirdi. Tarlada biriken pancarları her gün şeker fabrikaları tırlarla götürürken, geride kalan mahsul dağ gibi yığınlar halinde tarlalarda bekliyor.

Çiftçi Faruk Işık yaptığı açıklamada, bu yıl yapılan hasattan memnun kaldıklarını söyledi. Şeker pancarının yanı sıra buğday ve soğan ürünleri de ektiklerini dile getiren Işık, “Burada aşağı yukarı bin tondan fazla pancar var. Bu bir tarlanın mahsulü. Bunun gibi daha görmediğiniz birçok tarlada bunun gibi pancar var. Tarlada olan pancarlarımız da var. Daha pancar sökülmeyen bölgelerimiz var” diye konuştu. Yılın bu aylarında çok yoğun olduklarını anlatan Işık, tarlada çalışacak işçi problemi bulmakta zorlandıklarını aktardı.

Ziraatle uğraşan Süleyman Ercan ise, devlet teşvikinin yerinde olduğuna dikkati çekerek, “Geçtiğimiz yıl şeker pancarı kimse ekmediği için fabrikalar, köy kahvehanelere kadar gelip her çiftçiye bire bir yalvarıyordu. Şimdi ise ektik” dedi. Son mevsim koşulları ile pancarın kalitesi de arttığını vurgulayan Ercan, bu seneki mahsulün kaliteli olduğuna dikkati çekti.

Dağ gibi biriken pancarların hepsi, Aralık ayının ikinci haftasına kadar toplanıp fabrikaya götürülmesi planlanıyor.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Aranan 22 Şahsı YakaladıÖnceki Haber

Jandarma Aranan 22 Şahsı Yakaladı

Burhaniye’de Başkan Deveciler Adaylığını AçıkladıSonraki Haber

Burhaniye’de Başkan Deveciler Adaylığını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar