Facebook Reklamı
İnstagram

Sıfır araç alacaklar dikkat! ÖTV indirimi geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıfır araç alacaklar dikkat! ÖTV indirimi geliyor
Çip krizi otomotiv piyasasını olumsuz yönde etkilerken, AK Parti yılbaşından önce yeni düzenlemeleri hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. Bazı ürünlerde ÖTV indirimi ya da ÖTV’nin sıfırlanmasını içeren yeni bir torba teklifi hazırlandığı ve sıfır otomobiller için de dolaylı bir ÖTV indiriminin planlandığı öğrenildi.

Çip krizi otomotiv piyasasını olumsuz yönde etkilerken, AK Parti yılbaşından önce yeni düzenlemeleri hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. Bazı ürünlerde ÖTV indirimi ya da ÖTV’nin sıfırlanmasını içeren yeni bir torba teklifi hazırlandığı ve sıfır otomobiller için de dolaylı bir ÖTV indiriminin planlandığı öğrenildi.Yeni torba teklifinin 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası, yılbaşından önce Meclis’ten geçirilerek yasalaşması planlanıyor. İktidar şimdi de bazı ürünlerde ÖTV indirimi yapılması ya da ÖTV’nin sıfırlanmasını içeren yeni bir torba teklifi için harekete geçti. Teklifte sıfır otomobiller için de dolaylı bir ÖTV indiriminin yapılacağı öğrenildi.

Çalışmaya göre, sıfır otomobiller için uygulanan matrah limiti yeniden düzenlenerek düşük oranlarda vergilendirilecek.Uzun zamandır gündemde olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de içinde yer alacağı torbanın, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası, yılbaşından önceki hafta Meclis’ten geçirilerek yasalaşması bekleniyor.Öte yandan yılbaşından itibaren yüzde 122,9 olarak uygulanacak yeniden değerleme oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yetkisini” kullanarak yüzde 50 indirime gidilebileceği değerlendiriliyor. Vergi Usul Yasası’na göre cumhurbaşkanının yeniden değerleme oranını yüzde 50 oranında artırma veya azaltma yetkisi bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit Yılmaz Akpınar Bulvarı YenileniyorÖnceki Haber

Edremit Yılmaz Akpınar Bulvarı Yenileniy...

KARESİ BELEDİYESİ’NDEN YENİ PARK VE SPOR SAHALARISonraki Haber

KARESİ BELEDİYESİ’NDEN YENİ PARK VE SPOR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar