Facebook Reklamı
İnstagram

SINDIRGI TESİSLERİYLE CANLANIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SINDIRGI TESİSLERİYLE CANLANIYOR
Termal turizm alanında mükemmel bir ivme yakalayan Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde her geçen gün işletme sayısındaki artış da devam ediyor.Özellikle turizme destek amaçlı tesislerin açılması ilçedeki girişimcilerinde inancını ortaya koyuyor. Hafta sonu Sındırgı ilçesinde üç yeni işletmenin açılışı Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından gerçekleştirildi.

Aqua Park ve Düğün Salonu Açılışında Hamiyet Konseri

İzmir İstanbul yolunun açığa alınması ile birlikte atıl pozisyona düşen Şekercioğlu dinlenme tesisleri dışarıdan yatırımcılar tarafından alınarak yeniden dinlenme tesisi, otel ve benzinlik olarak faaliyete geçirilmişti. Yapılan yeni düzenlemeler ile açık kapalı düğün salonları ve Aqua Park’da vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılışa özel Hamiyet konseri ile tesis vatandaşlara tanıtıldı. Maske ve sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleşen konserde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Açılan yeni tesisle birlikte Sındırgı iki ayrı günübirlik havuz oldu. Vatandaşlar aynı zamanda havuz başı düğünde yapabilecek.

Filiz’den Taş Evde Yöresel Lezzetler Gün Yüzüne Çıkacak

Genç girişimci Filiz Simay Karaca tarafından Çaygören mahallesinde açılan taş evde Sındırgı’ya ait yöresel lezzetler müşterilerin beğenisine sunulacak. Baraj manzarası, eşsiz havası ve doğal mimari ile vatandaşlara hizmet verecek yeni turizm tesisi ilk günden beğeni topladı.

Farklı konsept ile ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak ve örnek olacak tesisin bir hayalden yola çıkarak gerçeğe dönüştüğünü belirten Karaca “ Yıllarca buradaki arkadaşlarım, çevremdekiler bu evin yapım aşamasından beri hayalimi dinledi. Desteklerini hiç esirgemediler.  İnşallah çıktığımız yol çok daha aydınlık bir yol olur ve uzun soluklu olur. Herkes çok keyifle gelir, güzel vakit geçirir. Hayalimiz gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. “ dedi.

Hayallerle başlayan yolculuk ilçenin turizmle büyümesine katkı sağlayan işletmecilere teşekkür ederek açılışları gerçekleştiren Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş  “ Bir hayalin peşinde koşmak ve o hayal için ne gerekiyorsa yerine getirmek, ancak böyle bir duygu herhalde. Aslında çok anlatılacak bir şey yok, konuşmalara ve gelişmelere bakıp o heyecanı gördüğünüzde ilçenin geleceğinin ne kadar güzel olacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz. Menet diye bildiğimiz yerdeyiz. Buranın benim için farklı bir özelliği var. Bu köye yerleşen ilk yabancı benim. 96 da buradan bir arazi almıştık. Üniversiteyi yeni bitirmiştik. O zamanlar bana dediler ki ne işin var burada. Menet kırı dediğimiz yerdi buralar. Yıllar geçti, hayal dediğimiz hadiseyi baraj var, termal var, orman var, burası ne güzel olur turizmle alakalı dediğimizde birileri bize gülmüştü belki. Deli demişti, ne işi var turizmin Sındırgı’da. Rahmetli Hasan Özdemir’i yad etmek istiyorum. Traktör kazasında vefat etmişti. Buralar engebeli bir arazi, traktörün dahi yürümediği bir yerdi. Şimdi geldiğimiz noktada burada termal tesis var, yazlık evler var, bunun yanında başka hayallerde gerçekleşiyor. Turizmle alakalı büyümenin şu anda en önemli ve en nitelikli işlerinden birisini yapıyoruz. Çünkü niye hem kadın var. Hem yerellik var. Doğallığı bozulmamış, yerelliği hale devam eden, devam ettirmek için uğraşan idarecilerin bulunduğu bir şehirde bu tür tesislerle turizm daha da canlılık kazanacak. Bu gün İstanbul’a İzmir’e yakınlaşıyoruz. İlçemizde turizm tesisleri ile zenginleşiyor. Dün aqua park, havuz ve düğün salonu açılışı, bugün Filiz’den taş ev restoranın açılışını yaptık.  Ve farklı işletmelerde ekleniyor. Can can çocuk giyim mağazasının da açılışını yaptık. Bizim hayalimize ortak olan ilçemizi geliştirmek adına destek veren işletmecilerimize teşekkür ediyor, hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum. “ dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KEPENK KAPATMADA BÜYÜK ARTIŞÖnceki Haber

KEPENK KAPATMADA BÜYÜK ARTIŞ

NURAY ALTAY YAZDI 'KORSAN KOYU'Sonraki Haber

NURAY ALTAY YAZDI 'KORSAN KOYU'

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar