Facebook Reklamı
İnstagram

Susurluk Ayran Festivalinde Konser Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Susurluk Ayran Festivalinde Konser Coşkusu
33. Susurluk 5 Eylül Ayran, Kültür ve Sanat Festivali; Zaferden kurtuluşa 100. yıla yakışır şekilde gerçekleştirildi. Susurluk’un kurtuluşunun 100. Yılı; 7 gün 7 gece süren geleneksel ayran festivali ile coşkuyla kutlandı Atatürk Parkında kurulan dev sahnede, Türkiye’nin en önemli rock müzik sanatçılarından Fatma TURGUT festival takipçilerine müthiş bir gece yaşattı.

Susurluk halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden vatandaşların da, büyük ilgisini çeken festival; Kültür ve sanatın her köşesine, her yaştan, her beğeniden insana ulaşmayı başardı. Susurluk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olması nedeniyle; özenle hazırlanan festival programı, özveriyle, gece gündüz emek harcanarak gerçekleştirildi. 30 Ağustos zafer yürüyüşüyle başlayan festival programı, Ayvalık Gençlik Orkestrasının ve ardından Artuğ YÖRÜKALP’in konserleriyle ilk geceden halkı kucaklamayı başardı. 31 Ağustos gecesi pop müzik şarkıcısı Pınar SÜER ve rapçi Tefo – Seko ikilisinin yanısıra, yine rapçi Burak King’in de konuk sanatçı olduğu konserle devam eden festival Susurluk gençlerinden de tam not aldı.1 Eylül Dünya barış gününün kutlaması Kitap Kafe açılışıyla başladı. Aynı zamanda açılışta Usta Yazar Rıfat ILGAZ’ın oğlu Aydın ‘‘ILGAZ Ha babam ha Rıfat ILGAZ’’ söyleşiyle misafimiz oldu.

 

Aynı zamanda Sanat sokağında; Büyükçekmece Belediyesinin sanatçılarının da katkı sunduğu, sokak sanatları atölyeleri kuruldu. Savaştepe Belediyesi, S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İvrindi Belediyesi Maharetli Eller atölyesinin de misafir edildiği sanat sokağı katılımcılarına, Başkan GÜNEY bizzat teşekkürlerini iletti. Susurluklu sanatçı ve arşivcilerinden oluşan fotoğraf, resim ve illüstrasyonlar sergisi festival süresince görülebildi. Çocuklar da festival kapsamında unutulmamıştı. Şişme oyun parkları, sihirbaz ve jonglör gösterileri, animatörler eşliğinde eğitici oyunlar, Atatürk Parkında hazır bulundu. Yine Büyükçekmece Belediyesi Tiyatro ekibi Pandomim grubu da çocuklarla eğitici etkinlikler gerçekleştirdi.

 

Akşam saatlerinde Atatürk Parkı’nı dolduran Susurluklular; Susurluk Kadınlar Master Halk Oyunları ekibini izledikten sonra ‘‘Solistler Geçidi’’ konseriyle yine çok eğlendiler. Dört solist; Sevgi ONUR, Hilal SARI, Kübra BAĞLAN ve Mustafa MALAT’ın sahne aldığı gecede İstanbul Orkestrası ile adeta müzik ziyafeti yaşandı.

2 Eylül’de gündüz etkinlikleri devam ederken; akşam programı, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonunun katkılarıyla; Bursa Zafer Halk Dansları Topluluğu, Bursa Kılıç Kalkan Ekibi, Orhangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Kızgızistan Aruuke Halk Dansları Ekibi muhteşem gösterileriyle festival programına dahil oldular. Sonrasında yine Atatürk Parkında kurulan dev sahnede, Türkiye’nin en önemli rock müzik sanatçılarından Fatma TURGUT festival takipçilerine müthiş bir gece yaşattı.

Tarihler 3 Eylül’ü gösterdiğinde festival programı; Türk Halk Müziğinde Fatoş KADIOĞLU ve Kemal ÖZGÜN ile, Türk Sanat Müziğinde Nurcan BAŞPINAR ile coşkuyla devam etti.

Her zevke, her yaşa hitap eden festival programı 4 Eylül’de akşam, önce Bandırma Gençlik Spor Müdürlüğü Halk Oyunları Ekbinin de katıldığı gösterilerle başladı, hemen ardından usta yorumcu, güzel sesi ile 7’den 70’e herkesin beğenisi kazanan sanatçı Ferhat GÖÇER festivalin enerjisini en yükseğe çıkardı. Yine Susurlukluların yanı sıra çevre il ve ilçeden gelen misafirlerin de büyük beğenisini kazandı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY plaket takdimleri sırasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel YILMAZ’a desteklerinden dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Halkın festival etkinliklerinden son derece memnun olduğunu bizzat gören ve öğrenen Başkanımız Nurettin GÜNEY, Susurluklulara Kültür-Sanat etkinliklerinin bahar ve kış aylarında da devam edeceği müjdesini verdi.

5 Eylül günü, Susurluk’un kurtuluşunun 100. Yılının kutlandığı bu gün de resmi program Susurluk Kaymakamlık önünde gerçekleştirildi. Geleneksel olan esnaf, kurum ve kuruluşların araç filosu geçişleri yine halk tarafından ilgiyle izlendi. Saatler 12:00’yi gösterdiğinde, Susurluk Belediyesi Yaz sanat ve spor kursları öğrencilerinin madalya töreni gerçekleştirildi. Pandomim ve jonglör gösterisi yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi muhteşem Mehteran Takımı mini bir konser de verdi. 1200 resmi kayıtlı öğrencinin olduğu yaz kurslarına velilerin, ve çocukların ilgisi büyük oldu.

7 Gün boyunca aralıksız devam eden, her kesimden insana hitap eden festivalin son akşamında, Belediye yaz kursları drama sınıfı öğrencilerinin hazırladığı William Shakespeare’in Romeo ve Juliet eserinden oyunlaştırılan kısa bir kesiti çocuklar tarafından sergilendi. Hemen ardından, Susurluk Belediye Tiyatrosunun sunduğu Serhat CAN’ın yazıp yönettiği ‘‘Temizlik Unsuru’’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Devam eden programda; önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı müthiş bir konser verdi. Ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Orkestrası; hem Türk Halk Müziği, hem de Türk Sanat Müziği konserleriyle festival programının finalini yaptılar.

Program bitiminde; festival sunucuları, bu güzel dop dolu organizasyon için başta Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY ve Başkan Yardımcısı Sibel SARI’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederken, sahneye çıkan Sayın GÜNEY, emeği geçen herkese tek tek teşekkürlerini iletti. 100. Yıla yakışan bir festival gerçekleştirdiklerini söyleyen GÜNEY, Susurluk halkına da yüksek katılımları için teşekkür ederek 33. Susurluk 5 Eylül Ayran, Kültür ve Sanat Festivalini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atatürk Şehir Hastanesine Trafik DüzenlemesiÖnceki Haber

Atatürk Şehir Hastanesine Trafik Düzenle...

Uygur Kardeşlere Balıkesirlilerden Tam NotSonraki Haber

Uygur Kardeşlere Balıkesirlilerden Tam N...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar