Facebook Reklamı
İnstagram

SYAL YENİ YÜZÜYLE KASIMDA EĞİTİME BAŞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SYAL YENİ YÜZÜYLE KASIMDA EĞİTİME BAŞLIYOR
Balıkesir’in önemli değerlerinden bir tanesi olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, yeni yapılan binasında Kasım ayında eğitim ve öğretime başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan binanın yerine 7135 metrekarelik modern bir bina inşa edildi. Rona Yırcalı “Biz 5 Kuşaktır Balıkesir’deyiz yatırımlarımız sevdiğimiz şehir Balıkesir’e” dedi.

Eğitimde Balıkesir’de ve yetiştirdiği önemli isimlerle Türkiye’de hatırı sayılır bir yer edinen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi yeni binasıyla eğitim yarışındaki yerini alıyor. 1987 yılında Yırcalı ailesi tarafından yapılan Anadolu Lisesi binası geçtiğimiz yıllarda deprem yönetmeliği sebebiyle yıkılmıştı. Bunun üzerine yeni binayı yama kararı alan Hayırsever işadamı Rona Yırcalı eskisinden daha modern ve geniş bir okulu kısa sürede hizmete açmayı başardı.

YENİ BİNAYI SYAL ÖĞRENCİLERİ TASARLADI

Okul tasarımında daha önce Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi mezunlarına yer veren işadamı Rona Yırcalı bizim değerlerimizde artık Türkiye’nin en önemli mühendis, mimar ve teknikerleri oldular diyerek yeni okulun yapımında SYAL öğrencilerini görevlendirdi. 14 ay gibi kısa bir sürede yapılan SYAL binasında eğitim - öğretimin 20-25 kasım tarihlerinde başlaması planlanıyor.

KUŞAKTAN KUŞAĞA BALIKESİRLİYİZ

Balıkesirli kimliğini her fırsatta vurgulayan Yırcalı Şirketler Grubu başkanı Rona Yırcalı “Balıkesir benim memleketim 5 kuşaktır yatırımlarımız bu şehirde. Yurtiçinde başka yerlere gitsek'te yurtdışında yatırımlar yapsakta Balıkesir bizim için vazgeçilmezdir. Bu okulda eğitim anlamında Balıkesir’in bir değeridir” diye konuştu. Bina hakkında gazetecilere bilgiler veren Rona Yırcalı “Yapımında sona gelinen eğitim yuvamızda 7135 metrekarelik bir inşaat alanı bulunuyor. 32 derslik, 4 laboratuar, kütüphane, spor derslikleri, resim salonu, müzik odaları, robotik kodlama sınıfları ve yemekhanemiz bulunuyor. Ayrıca 400 kişilik sinema konseptinde bir konferans salonu da okulumuzda eğitim verilirken yapılacak. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin Kasım ayı içerisinde eğitime başlayacağını belirten Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, eğitimden, ekonomiye, sosyal yaşamdan siyasete Balıkesir’le iç içe geçen bir aile olduklarını söyledi.

HABER: SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOWN SENDROMLULAR İÇİN FUTBOL ŞÖLENİÖnceki Haber

DOWN SENDROMLULAR İÇİN FUTBOL ŞÖLENİ

Dolar rekor tazeledi 10 liraya koşuyorSonraki Haber

Dolar rekor tazeledi 10 liraya koşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar