Facebook Reklamı
İnstagram

Tolga tosun Aday Gösterilmedi Festivali iptal etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tolga tosun Aday Gösterilmedi Festivali iptal etti
Balıkesir'de mevcut başkan aday gösterilmedi.. Avrupa'nın ve Türkiye'nin tek kadın festivalini iptal etti..! CHP'den yeniden aday gösterilmeyen Başkan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek kadın temalı festivalini iptal etti.

Gerek kültür ve sanatsal altyapısı, gerek sosyal sorumluluk tarafı ve gerekse Türkiye'deki kadın mücadelesine sahne üzerinden en güçlü desteği vermesiyle öne çıkan Anadolu ile Avrupa'nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen CHP’li Belediye Başkanı Tolga Tosun tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeyerek iptal edildi.Festival komitesinden alınan bilgiye göre belediye başkanı Tolga Tosun, aday gösterilmediğini öğrendiği gecenin sabahında kültür müdürü aracılığı ile festival direktörünü aratarak festivale 15 gün kala hiçbir gerekçe gösterilmeden organizasyonun iptal edildiğinin kendilerine bildirilmesini istedi.

“TÜM ISRARLARIMIZ REDDEDİLDİ”

Festival yönetimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, kültür müdürünün iptal tebliğine cevaben sadece festivali iptal etmediklerini, bu kararla tiyatro kurumlarını, oyuncuları, teknik personelleri ve onların ulaşımlarını sağlayan şoförlere kadar büyük bir yapıyı mağdur edildiği vurgulandı.CHP’li Bandırma Belediyesi’nin aldığı kararı tekrar gözden geçirmelerini, tiyatro emekçilerinin ekmek paraları ile oynanmasının vicdanen kabul edilebilir bir şey olmadığını yetkililere ısrarla bildirmelerine rağmen tüm çabalarının sonuçsuz kaldığını aktaran festival yönetimi; üç yıldır Bandırma'da bu festivali gerçekleştirdiklerini ve dördüncüsü için Kasım ayından bu yana Bandırma Belediyesi yetkilileri ile festivalin rutin sürecinin başlatıldığını, gerekli tüm ön hazırlıkların bitirildiğini, hatta belediye kültür müdürlüğü tarafından festival görsellerinin acilen hazırlanması gerektiğinin kendilerine iletilip, tiyatro ekiplerinden istenen gerekli yasal evrakların bile belediyeye ulaştırıldığını ancak Tolga Tosun ve ilgili belediye yönetiminin tüm bu süreçleri göz ardı ederek mevcut başkanın aday gösterilmeyince festivali iptal ettiğini belirtti.

“NE KÜLTÜR NE SANAT, NE DE FARKINDALIK HERŞEY GÖSTERMELİKMİŞ”

4. Kadın Oyunları Festivali yönetimi yaptığı açıklamada, "Buradan da anladığımız üzere demek ki bugüne kadar yapılan her şey göstermelikmiş. Keşke en baştan bu yılki festival çalışmalarına başlarken belediye yönetimi bize başkanlarının tekrar aday gösterilmesi halinde festivali yapabileceklerini söyleselerdi daha etik ve tutarlı bir davranış sergilemiş olurlardı. Bu davranışla anlıyoruz ki, sayın başkanın derdi bugüne kadar ne kültür, ne sanat, ne kadın mücadelesi, ne tiyatro veya başka bir şeymiş.” ifadeleri kullanıldı.Festivalin rutin olarak yapıldığı iki farklı kentte daha mevcut başkanların aday gösterilmediğini ancak bu başkanların böyle bir yaklaşımda hiçbir zaman bulunmadıklarının altını çizen festival yönetimi, “Demek ki, Bandırma'da mevcut başkanın tek derdi kendi adaylığıymış. Kendisi varsa her şey var, kendisi yoksa hiçbir şey yokmuş, buradan bunu anlıyoruz. Almış oldukları bu kararla sadece festivali ve tiyatro ekiplerini değil aynı zamanda çok sevdiklerini söyledikleri Bandırma halkını cezalandırmış oldular. Sağlık olsun, festivaller her zaman yapılır, bugün olmazsa yarın olur ancak yapılan bu hareket, bu kararı alan yönetimin sanata vurdukları darbe olarak kendi tarihlerinde kara bir leke olarak kalacaktır denildi.

“HALKI CİDDİYE ALMAYAN "BUYRUK" BUYURANLAR İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Açıklamada, “Bir sabah kalkıyorsunuz açılan bir telefon ile başkanımız böyle buyruk verdi deniliyor ve bütün her şey bitiyor. Bütün bir yapı, verilen emekler bir dakikada yok sayılıyor. Ne acı! Yapılan bu tavrı kınama gereği bile duymuyor bu kararı alan belediye başkanı ve katkısı olan yönetim kademesini vicdanları ile baş başa bırakıyor ve kendilerini tebrik ediyoruz. Sonuçta onlarda kendilerine yakışanı yaptıklarını sanıyorlardır. İlerleyen zamanlarda saygıdeğer Bandırma halkı ile elbette yeniden buluşacağımıza inanıyor, kültürün, sanatın, kadın mücadelesinin bir kişinin iki dudağının arasından çıkan sözlerle sekteye uğratılamayacağını, temsil ettiği kentlileri ve kamu vicdanını yok sayıp, tabiri caizse buyruk buyurarak darbe vuracağını zannedenlerle mücadelelerinin her zaman süreceğini, son olarak bugüne kadar festivale samimi olarak katkı sunan Bandırma Belediyesi emekçilerine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadeleri yer aldı. Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık'ta 35 bin atama yapılacakÖnceki Haber

Sağlık'ta 35 bin atama yapılacak

Milli Kuvvetler Caddesinde Ahmet Akın'a Sevgi SeliSonraki Haber

Milli Kuvvetler Caddesinde Ahmet Akın'a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar