Facebook Reklamı
İnstagram

Vali Şıldak Başkanlığında İlk Heyet Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Şıldak Başkanlığında İlk Heyet Toplantısı Yapıldı
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Hasan ŞILDAK başkanlığında ilk kez yapıldı. Bölge Müdürü Mesut Eray tarafından Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Bölge Müdürlüğü birim sorumluları tanıştırılan Balıkesir OSB’de; yürütülen ana faaliyetler ve projelerin son durumları hakkında bilgi verildi. 


Toplantıda konuşan Vali Hasan ŞILDAK, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesi için gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Organize Sanayi bölgesinde kurulacak olan Gümrük Müdürlüğünün yatırımcıları BALOSB’ye çekmek açısından önemli olduğunu belirten Vali ŞILDAK, genişleme süreci kapsamında kamulaştırma faaliyetleri ile altyapı inşaatının tamamlanarak yatırımcıya sanayi parsellerinin ivedilikle sunulması gerektiğini belirtti. Şehrin kalkınma ivmesinin artırılması ve ekonomik rakamların yukarı çekilebilmesi için yerel yönetim ve sanayici ile birlikte hareket edeceklerini ifade etti. Müteşebbis heyet toplantısından sonra yönetim kurulu toplantısı yapıldı ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.
Müteakiben Balıkesir Sanayi Odası’na iade-i ziyarette bulunan Vali ŞILDAK’ı Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali EĞİNLİOĞLU ile meclis üyelerinin bulunduğu heyet karşıladı.


BALOSB METEM’de İlk Kaynağı Vali ŞILDAK yaptı.

Önümüzdeki günlerde açılışının yapılması planlanan BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ni (BALOSB MESTEM); ziyaret eden Vali ŞILDAK’a Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut ERAY tarafından atölyeler tanıtıldı. Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali ŞILDAK’a MESTEM de bulunan 5 atölye ve 5 derslik ile açılacak kurslar ve eğitimler hakkında bilgi verildi. Daha sonra Vali ŞILDAK, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Metal Teknolojileri atölyesinde bulunan kaynak simülasyonunu kullanarak atölyede ilk kaynak faaliyetini yaptı.
Balıkesir OSB’de bulunan fabrikaları da ziyaret eden Vali ŞILDAK, ilk olarak OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin BEKKİ ile birlikte Yarış Kabin fabrikasına gitti. Yarış Kabin San. ve Tic. A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi YARIŞ tarafından karşılanan Vali ŞILDAK üretim bandındaki kabinleri inceledi. Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan ve Balıkesir’in gururu olan Yarış Kabin gibi firmaların çoğalması gerektiğini ifade eden Vali ŞILDAK, ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışan ve üreten fabrikaların önemli olduğuna değindi. 


Daha sonra Kalekim Kimyevi Maddeler San. ve Tic. A.Ş.’ni ziyaret eden Vali ŞILDAK Fabrika Müdürü Sedat ALTINAY’dan fabrika hakkında bilgi aldı. 2018 yılında Balıkesir OSB’de üretime başlayan fabrikanın Balıkesir ayağında Bi’Boya markası ile ülke ve dünyada açılım yapmış olduğu belirtildi. 
Vali Hasan ŞILDAK, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ulaşım avantajları, güçlü yönetimi, dinamik yapısı ve yüksek hizmet kalitesi ile Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin şehre ve ülkenin ekonomik değerlerine katkı vermeye hazır olduğunu belirtti. Ayrıca fabrika ziyaretlerine devam edeceğini ve sanayici ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL'DEN SIKI DENETİMÖnceki Haber

ALTIEYLÜL'DEN SIKI DENETİM

HUZUR OPERASYONU VE ASAYİŞ DEVAM EDİYORSonraki Haber

HUZUR OPERASYONU VE ASAYİŞ DEVAM EDİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar