Facebook Reklamı
İnstagram

Vali Şıldak Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’na katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Şıldak Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’na katıldı
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak mesleki eğitim kurumlarının katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarına katıldı.

Vali Hasan Şıldak, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının desteklenmesi, tanıtılması ve yapılan çalışmaların sergilenmesi amacıyla düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nın açılışına katıldı.

İlimizdeki 180 bin civarında öğrenciden 18 bin öğrencinin meslek liselerinde eğitim aldığını söyleyen Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, “Mesleki eğitim; ülkemizin gelişiminde ihtiyaçların ve taleplerin karşılıklı olarak buluşmasını sağlayan en önemli temel taşlarından birini oluşturuyor. Geçtiğimiz dönemde, özellikle içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında mesleki eğitim atak yaptı, gelişim gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda izlediği politikalarla olması gereken yöne doğru bir eğilim gösterdi. İlimizde de mesleki eğitime değer veriyoruz ve ben de bu konudaki bütün gelişmeleri izliyorum. Meslek liselerimizin ülkemizin geliştirilmesi, eğitim sektörünün sanayi sektörüyle tam olarak örtüşebilmesi ve buluşabilmesi, mesleki eğitim alanına ilginin tekrar artması için çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Yapılan hamleler ve atılan adımlarla, sayısal ve nitelik olarak bu konudaki önemli gelişmeleri ülkemiz genelinde görmekteyiz. Bundan eğitim alanındaki bütün aktörlerin de son derece memnuniyet duyduğunu biliyorum.

Toplumun gerçek ihtiyaçlarını belirleyecek olan meslek liselerinin alanlarıdır. Bu alanlarda eğitim yapan çocuklarımızın; ülkemizin geleceğinde ihtiyaç olacak insan gücünü karşılayacak kişiler olması onların iyi yetişmesi bakımından çok kıymetlidir.” dedi.

Açılışın ardından Vali Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte okullar tarafından hazırlanan stantları gezdi. Öğrenciler ve öğretmenler ziyaretçilere ürettikleri ürünler hakkında bilgi verdi.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Mesleki ve Teknik Eğitim FuarıÖnceki Haber

Balıkesir’de Mesleki ve Teknik Eğitim Fu...

Akçay Terminali yeni görünümüyle hizmetteSonraki Haber

Akçay Terminali yeni görünümüyle hizmett...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar