Facebook Reklamı
İnstagram

Yarısı Bizden kampanyasında 700 bin TL hibe verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yarısı Bizden kampanyasında 700 bin TL hibe verilecek
"Yarısı Bizden" kampanyası, hak sahiplerine konutlar için 700 bin liraya kadar hibe veya kredi, işyerleri için 350 bin liraya kadar hibe veya kredi desteği sunarak konut ve işyeri sahibi olma imkanı sağlıyor.

"Yarısı Bizden" kampanyası, hak sahiplerine konutlar için 700 bin liraya kadar hibe veya kredi, işyerleri için 350 bin liraya kadar hibe veya kredi desteği sunarak konut ve işyeri sahibi olma imkanı sağlıyor.İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamaları için Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Bu karar, kentsel dönüşüm sürecinde yer alan vatandaşlara çeşitli desteklerin sağlanmasını amaçlamaktadır. İlgili karar çerçevesinde, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerine hibe, kredi ve tahliye desteği sunulacak.

"700 BİN LİRAYA KADAR HİBE"

Riskli yapıların bulunduğu alanlarda, yapım için yardım alacak hak sahiplerine çeşitli destekler sağlanacak. Örneğin, bir konut için 700 bin liraya kadar hibe veya kredi, bir işyeri için 350 bin liraya kadar hibe veya kredi verilecek.Ayrıca, tahliye edilen bağımsız bölümlerde ikamet edenlere bağımsız bölüm başına bir kereye mahsus 100 bin lira tahliye desteği de sunulacak.Hibe ve kredi desteklerinden faydalananlar için ödemeler, yapı denetimi kanununa tabi olan yapılar için inşaat ilerleme seviyesine göre üç eşit taksitte yapılacak.Gelir ve kredi puanlarına bakılmaksızın verilecek krediler için hak sahiplerine ayrılan taşınmaz üzerine ipotek tesis edilecek.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yarısı Bizden" kampanyası çerçevesinde İstanbul'un kentsel dönüşümüne 1,5 milyon TL destek sağlayacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.Özhaseki, "Bu kapsamda; 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul'un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız. Bizlere her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. İstanbulumuza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Yeniçağ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baün Sporcuları Kick Boks'ta Büyük Başarı aldıÖnceki Haber

Baün Sporcuları Kick Boks'ta Büyük Başar...

Erdoğan Balıkesir'de 'Balıkesir’den rekor bekliyorum'Sonraki Haber

Erdoğan Balıkesir'de 'Balıkesir’den reko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar