Marmara Adalar Belediyesi, ada halkının ulaşım yükünü hafifletecek önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Belediye Başkanı Aydın Dinçer, Marmara Roro ile yapılan iş birliği sayesinde Adakart sahibi vatandaşların 2026 yılı boyunca araç ve yolcu taşımacılığında indirimli tarifelerle seyahat edeceğini açıkladı.

Yapılan anlaşma ile Erdek ve Tekirdağ’dan adalara ulaşımda özellikle araçlı geçişlerde yaşanan yüksek maliyetlerin azaltılması hedefleniyor. Yeni tarifenin, ada halkının günlük yaşamı, ticareti ve ana kara ile olan bağlantısını doğrudan rahatlatması bekleniyor.
Adakart sahipleri için belirlenen feribot ücretleri şu şekilde açıklandı:
-
Saraylar – Tekirdağ Hattı: Otomobil 850 TL, yolcu 60 TL
-
Saraylar – Erdek Hattı: Otomobil 950 TL, yolcu 60 TL
-
Marmara – Avşa – Erdek Hattı: Otomobil 600 TL, yolcu 60 TL
Düzenleme kapsamında, Adakart sahibi olmayan yolcular için Avşa Adası feribot ücreti 120 TL olarak uygulanırken, Marmara Adalar halkı için tüm hatlarda yolcu bilet fiyatı 60 TL olarak sabitlendi. Bu uygulamanın, yaz-kış zor şartlar altında adalarda yaşayan vatandaşlar için önemli bir ekonomik avantaj sağladığı belirtildi.
Belediye Başkanı Aydın Dinçer, ulaşımın adalar için bir lüks değil temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, ada halkının yaşamını kolaylaştırmaya yönelik desteklerin süreceğini ifade etti. Yeni tarife ile Marmara Adası, Avşa Adası ve Saraylar Mahallesi sakinleri ana karaya daha uygun koşullarda ulaşım sağlayabilecek.

