Rumeli’den Türkiye’ye göç eden soydaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte kardeşlik ve dostluk duyguları güçlenirken, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.
Balıkesir’in Altıeylül ilçesi Dinkçiler Mahallesi’nde, Göçmen Konutları sınırları içinde bulunan Balkan Cafe’de 24 Ağustos 2025 Pazar günü gerçekleştirilen kahvaltıya göçmen aileler geniş katılım sağladı.
Programda geçmişten gelen anılar paylaşıldı, tatlı sohbetler yapıldı ve birlik-beraberlik mesajları verildi. Katılımcılar, Balkanlardan Türkiye’ye göç eden kardeşlerin aynı masa etrafında buluşmasının dayanışma açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.

BAL-BAL yetkilileri, bu tür organizasyonların yıl içinde farklı zamanlarda tekrarlanacağını belirterek, kültürün yaşatılması ve dayanışmanın sürdürülmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.
Balkan göçmenlerinin büyük kısmını 1900’lü yılların başlarından itibaren, özellikle de 1989 göçüyle Türkiye’ye gelen Türkler oluşturuyor. Bulgaristan, Romanya, Kuzey Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinden gelen soydaşlarımız, bugün Balıkesir’de huzur ve kardeşlik içinde yaşamını sürdürüyor.

