Etkinliğe Marmara Adalar Kaymakamı Safiye Orhan, Belediye Başkanı Aydın Dinçer ve ilçe protokolü katıldı. Yerel üreticiler ve vatandaşlarla bir araya gelen protokol üyeleri, stevia fidanlarının teslimine bizzat eşlik etti. Dağıtımın ardından düzenlenen dikim etkinliğinde protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte ilk fidanları toprakla buluşturdu.
Doğal Tatlandırıcı Olarak Stevia
Şeker otu olarak da bilinen stevia bitkisi, doğal tatlandırıcı özelliğiyle öne çıkıyor. Sağlıklı beslenme ve diyabet dostu ürünlerin üretiminde kullanılması nedeniyle son yıllarda önemli bir alternatif haline gelen bitkinin, Marmara Adalar’da da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Kaymakam Orhan’dan Teşekkür
Etkinlikte konuşan Kaymakam Safiye Orhan, “Stevia gibi katma değeri yüksek ürünlerin ilçemiz tarımına kazandırılması çok kıymetli. Projeye emek veren tüm kurumlara ve katılım sağlayan halkımıza teşekkür ederim,” dedi.Belediye Başkanı Aydın Dinçer ise yaptığı açıklamada, “İlçemizde alternatif tarım ürünlerine destek vermeyi sürdüreceğiz. Stevia Projesi, bu yöndeki çalışmalarımızın güzel bir örneğidir,” ifadelerini kullandı.Etkinlik, toplu fidan dikiminin ardından sona erdi. Projeye katılan vatandaşlara stevia yetiştiriciliği hakkında bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.
Haber Merkezi