Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sındırgı ‘Genel hayata etkili afet bölgesi’ oldu

Son dakika haberi… AFAD’ın kararıyla 2 kez, 6,1’lik depremle sallanan Balıkesir Sındırgı ilçesi ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi.

Son dakika haberi... AFAD'ın kararıyla 2 kez, 6,1'lik depremle sallanan

İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD’ın kararıyla, 2 kez 6.1’lik depremle sallanan Balıkesir’in Sındırgı ilçesi “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi.

AKP Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur kararla ilgili açıklama yaptı.

Uygur şunları söyledi: “Konuşmakla vakit kaybetmedik; planlı, hızlı ve kararlı biçimde, devletimizin tüm kurumları ve teşkilatımızla birlikte sahada çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Hasar tespit çalışmalarının ivedilikle tamamlanmasıyla birlikte, tüm imkânlarımızla sahada çalışmaya devam ediyoruz.”

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, “Sındırgımızın bir an önce kararname ile güvence altına alınması lazım. Sındırgı afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Şu an, metruk binalarımızda, ağır hasar alan binalarımızda hasarlar vardır” demişti.

6.1 büyüklüğündeki ilk deprem tarihi olan 10 Ağustos’tan bu yana Sındırgı’da 15 bin 300’den fazla artçı sarsıntı kaydedilmişti.