Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Ramazan ayı boyunca üniversitede düzenlenen öğrenci iftar programları için lokum üretimi gerçekleştiriyor. Çalışma, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gastronomi Topluluğu iş birliğiyle yürütülüyor.
Üniversitenin uygulama mutfaklarında hazırlanan lokumlar, öğrencilerin hem mesleki becerilerini geliştirmelerine hem de Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhuna katkı sunmalarına imkân sağlıyor. Akademisyenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen üretim sürecinde öğrenciler, geleneksel tatlardan biri olan lokumun hazırlanış aşamalarını uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buluyor.
Çalışmaya ilişkin bilgi veren Nilgün Karaman, öğrencilerle birlikte hazırlanan lokumların üniversitede düzenlenen öğrenci iftarlarında ikram edilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Karaman, bu tür uygulamaların öğrencilerin üretim süreçlerini deneyimlemeleri ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları açısından önemli olduğunu vurguladı.
Gülçin Uluğtekin ise uygulama imkânları sayesinde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı bulduklarını ifade ederek, hazırladıkları lokumların öğrenci iftarlarında ikram edilmesinin kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi.
Ramazan ayı boyunca sürdürülen çalışma ile hem öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlanıyor hem de üniversitedeki iftar sofralarına geleneksel bir tat kazandırılıyor.
#BAÜN #BalıkesirÜniversitesi #Gastronomi #Ramazan #Lokum

