Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz Patlıcanları Marmara’ya Salındı

Balıkesir’de yetiştirilen deniz patlıcanları, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Marmara Denizi’ne bırakıldı. Proje, hem ekolojik dengeyi korumayı hem de ekonomik değer üretmeyi hedefliyor.

Balıkesir’de yetiştirilen deniz patlıcanları, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın

Tarım ve Orman Bakanlığı izniyle Balıkesir’de deneme üretimi gerçekleştirilen deniz patlıcanları, İbrahim Yumaklı tarafından Marmara Denizi’ne salındı. Türkiye’de yalnızca Balıkesir’de başarılı sonuç elde edilen yetiştiricilik çalışması, deniz ekosisteminin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Deniz patlıcanları, deniz tabanındaki organik atıkları temizleyerek su kalitesini artıran doğal filtre görevi görüyor. Aynı zamanda müsilaj oluşumuna karşı ekosistemi güçlendirerek doğal bir denge unsuru oluşturuyor.

Ekosistem ve Ekonomi İçin Kritik Adım

Uzmanlar, deniz patlıcanlarının deniz tabanı ekosisteminin sürdürülebilirliği açısından kritik rol üstlendiğini belirtiyor. Bunun yanı sıra yüksek ekonomik değeri sayesinde su ürünleri ihracatında önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çekiliyor.

Yapılan açıklamada, hem çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması hem de ekonomik katkının artırılmasının hedeflendiği vurgulanarak, “Denizlerimizi korumak, geleceğimizi korumaktır” mesajı verildi.

#Balıkesir #MarmaraDenizi #Çevre #Deniz #Tarım #Ekoloji #Gündem