Facebook Reklamı
İnstagram

Sokak hayvanlarına Mamamatik 5 Şişe 1 mama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak hayvanlarına Mamamatik 5 Şişe 1 mama
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan vatandaşlarda çevre ve sıfır atık bilincini oluşturmak diğer yandan da sokakta, su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mamamatik projesini hayat geçirdi. Mamamatik, 5 şişe atık karşılığında mama vererek sokaktaki can dostların beslenmesine katkı sağlıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, şehrin farklı noktalarına mamamatikleryerleştirdi. 5 adet cam, metal veya plastik atık ile bir mama veren makine, hem plastik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını hem de sokak hayvanlarına ücretsiz mama verilmesini sağlıyor.Mamamatik cihazını kullanan vatandaşlar, projenin çok güzel olduğunu vurgulayarak, “Proje sayesinde evde biriktirdiğimiz şişelerde geri kazandıracağız. Atıklar hayvanlara mama olarak geri dönmüş olacak. Projenin yaygınlaştırılmasının iyi olacağını düşünüyoruz. Projeyi hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundular.


Hem çevreyi koruyor hem de can dostlara mama oluyor
“Tüm canlılara koşulsuz sevgi” sloganıyla mamamatik projesi başlattıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez, vatandaşlarda çevre ve sıfır atık bilincini oluşturmak aynı zamanda da sokaktaki canlıların beslenmeleri amacıyla projeyi başlattıklarını belirtti. 20 ilçede sokak hayvanlarına yönelik faaliyetlerin devam ettiğini söyleyen Dönmez, “Avlu Balıkesir Alışveriş ve Yaşam Merkezi,  Toplu Taşıma Merkezi, Altıeylül İlçesi Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi, Çağış Kampüsü ve Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi olmak üzere toplam 5 ayrı noktaya mamamatiklerikonumlandırdık. Cam, metal ve pet şişeleri cihazlarımızın içerisine atıyoruz. Bunun karşılığında da mamamızı teslim alarak sokak canlılarımızı besliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi Köy Konakları İnşaatları Tüm hızıyla SürüyorÖnceki Haber

Karesi Köy Konakları İnşaatları Tüm hızı...

136 yıllık Kundakçı Dede Cami restore ediliyor Sonraki Haber

136 yıllık Kundakçı Dede Cami restore ed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar