Reklamı Geç
19 Mayıs
Facebook Reklamı
İnstagram

Altıeylül Tarlası İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altıeylül Tarlası İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı
Altıeylül Belediyesi, muhtelif mahallelerdeki tarlalarına bu yıl da başta buğday ve arpa gibi çeşitli tahıl  ürünleri ekti. İlk hasadı gerçekleştirilen ürünler işlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

Altıeylül’e bağlı Aslıhan, Nergiz kırsal Mahallelerinde 55 dönüm arpa, Pamukçu, Nergiz ve Taşköy’de de 52 dönüm alana da buğday ekildi. Ekim-Kasım aylarında ekilen ürünlerin hasat zamanı geldi. Hasattan elde edilen ürünler tarladan ihtiyaç sahibi vatandaşların sofrasına ulaştırılacak.  

‘’Elde edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak’’

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Emek verdiğimiz topraklar Altıeylülümüze bereket oluyor. Elde ettiğimiz ürünleri bu yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile paylaşacağız” dedi.

“Balıkesir’in ovası bereketli’’

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Altıeylül’ü destekleyen tarımımızla arazilerimizle kırsal anlamda da önemli bir ilçeyiz. Balıkesir ovası gerçekten bereketli bir ovaya sahip. Balıkesir ovası kananıyla Türkiye’de insanlar gıda sıkıntısı yaşamadan gıda ihtiyaçlarını Balıkesir ovası kananıyla gidermiş oluyor” dedi.

“107 dönüm araziye ekim yapıldı’’

Başkan Avcı, “Balıkesir ovasının büyük bir kısmı da Altıeylül ilçe sınırları içerisinde bulunuyor. Biz kırsal nüfusunun 50 bine dayanan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kananıyla Belediyemize ait olan tarlalarda 107 dönüm arazide bu sene ekim işlemleri yaptık. Şimdi de hasat gerçekleştiriyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Geçen sene buğdayımızı, bir miktar Ayçiçek yağımızı deprem bölgesine gönderdik. ‘’ dedi.

Altıeylülden Çiftçiye Tam Destek

Başkan Avcı, konuşmasının sonunda ‘’ Bu sene de yine hasadımıza başladık. Yapmış olduğumuz kırsal bir belediye olarak kırsal nüfusu yoğun olan çiftçi kardeşlerimizin yanında yer almak adına Çiftçi Eğitim Merkezimi de inşallah önümüzdeki süreçte hazırlayarak çiftçimizin yanlarında olacağız.”ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vefalı Yavru Tilki : RexxÖnceki Haber

Vefalı Yavru Tilki : Rexx

Konakpınar Gençlik Merkezi İlk Misafirlerini AğırladıSonraki Haber

Konakpınar Gençlik Merkezi İlk Misafirle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar