Facebook Reklamı
İnstagram

Araç Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! 700 Bin Hacizli Araç Görücüye Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! 700 Bin Hacizli Araç Görücüye Çıktı
Uygun fiyata 2. el araç sahibi olmak isteyen vatandaşların beklediği haber geldi. Yediemin'deki yaklaşık 700 bin hacizli araç satışa çıkarılacak. Hacizli malların satışında mülkiyet sahipleri önceliğe sahip olacak. Mülkiyet sahiplerinin gerekli ödemeleri yapmaması durumunda ise mallar ihale usulü ile satışa çıkarılacak.

Uygun fiyata 2. El araç sahibi olmak isteyen vatandaşların dört gözle beklediği haber geldi. 1 Kasımda yürürlüğe giren yeni uygulamaya göre Yediemin’deki hacizli malların tamamı satışa çıkıyor. Hacizli malların satışında mülkiyet sahipleri önceliğe sahip olacak. Mülkiyet sahiplerinin gerekli ödemeleri yapmaması durumunda ise mallar ihale usulü ile satışa çıkarılacak.

Konu ile alakalı bazı açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Sahipleri tarafından alınmayan araçlar, Adalet Bakanlığı’nın UYAP Sistemi üzerinden internet ortamında ihale usulü ile satışa sunulacak. İhalelere katılmak için T.C. vatandaşı olmak ve belirlenen teminat bedelini yatırmak yeterli olmaktadır. Araç satın alınmadığı takdirde ise bu teminatlar geri ödenmektedir. İlk etapta mülkiyet sahibinin aracı teslim alması istenecek. Eğer alınmaz ise haciz koyan alacaklıya bu araçlar sunulacak. Bu noktada araç fiyatı bilirkişi tarafından belirlenebilir veya teklif usulü olabilir" ifadelerini kullandı.

Yediemin’deki hacizli malların satışına ilişkin tebliğ 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu doğrultuda uygulama süreci 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi. Yediemin’deki hacizli mallar ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hacizli malların yedieminlerde çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 Kasım'da başlatıyoruz" açıklamasını yapmış ve yeni uygulamayı duyurmuştu. Hacizli malların devrinde yaşanan sorunlar veya hak sahiplerinin devri gerçekleştirememesi durumunda, çürümekte olan bu malların toplum yararına hizmet etmesi amacıyla Türk Kızılay Derneği'ne bedelsiz olarak devredilecektir.

YEDİEMİLER’DEKİ YAKLAŞIK 700 BİN ARACIN SATIŞI NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı. “Sahipleri tarafından alınmayan araçlar, Adalet Bakanlığı’nın UYAP Sistemi üzerinden internet ortamında ihale usulü ile satışa sunulacak. İhalelere katılmak için T.C. vatandaşı olmak ve belirlenen teminat bedelini yatırmak yeterli olmaktadır. Araç satın alınmadığı takdirde ise bu teminatlar geri ödenmektedir. İlk etapta mülkiyet sahibinin aracı teslim alması istenecek. Eğer alınmaz ise haciz koyan alacaklıya bu araçlar sunulacak. Bu noktada araç fiyatı bilirkişi tarafından belirlenebilir veya teklif usulü olabilir.

SATILMAYAN ARAÇLARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Hacze konu olan borçlu/alacaklı kişilerin hak ve menfaatini gözetmek için taraflara sunulmasının ardından bu aşamada sonuç alınmaz ise araçlar, MKE A.Ş.’ye bedeli karşılığında devri yapılacak. Eğer araç devrinde sorun yaşanır ve MKE’ye devri gerçekleştirilemez ise, çürüyen bu milli değerlerin toplum yararına hizmet etmesi adına Türk Kızılay Derneği’ne bedelsiz olarak devri yapılacak.

MEDYADAN…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de 74 Şahsa Narkotik OperasyonÖnceki Haber

Balıkesir'de 74 Şahsa Narkotik Operasyon

BAÜN Hastanesinde ‘Eklem Yüzeyi Nakli’Sonraki Haber

BAÜN Hastanesinde ‘Eklem Yüzeyi Nakli’

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar