Facebook Reklamı
İnstagram

B Sınıfı Ehliyetler Artık 125 cc Motosiklet Kullanabilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
B Sınıfı Ehliyetler Artık 125 cc Motosiklet Kullanabilecek
Balıkesir'de B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik sevindirici bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile B sınıfı ehliyet sahipleri, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

Balıkesir'de, B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik sevindirici bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile B sınıfı ehliyet sahipleri, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.Yayımlanan yönetmelikle, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, belirli koşulları sağladıklarında 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler. Bunun için en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak, direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olmak ve Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi gerekiyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahiplerinin, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabileceklerini belirtti. Yerlikaya, bu düzenlemenin motor tutkunlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.Trafik kurallarına uyulması ve güvenli sürüşün öneminin altını çizen Bakan Yerlikaya, yönetmeliğin çıkması için katkılarından dolayı ilgili bakanlara teşekkür etti.Balıkesir'de yaşayanlar ve motosiklet tutkunları için müjdeli bu gelişme, hem ekonomik hem de pratik bir ulaşım aracı olan motosiklet kullanımını daha geniş kitlelere açacak. Son olarak, trafik kurallarına uymak ve güvenli sürüş alışkanlığı edinmek her sürücünün sorumluluğunda olduğunu hatırlatmakta fayda var. Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Parti'de Deprem!! Özlem Ural İstifa EttiÖnceki Haber

İyi Parti'de Deprem!! Özlem Ural İstifa...

Cansu Bektaş 2. kez Avrupa Şampiyonu!Sonraki Haber

Cansu Bektaş 2. kez Avrupa Şampiyonu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar