Facebook Reklamı
İnstagram

Bakan Yumaklı Sındırgı’da Toplu Açılış Törenine Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yumaklı Sındırgı’da Toplu Açılış Törenine Katıldı
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın 2019 – 2024 yılı projeleri arasında olan KOCAHAN İş Merkezi ve Sosyal Yaşam Alanı, Doğal Kök Boya Tekstil ve İnovasyon Merkezi, Atık su arıtma tesisi, bilim ve teknoloji merkezi, parke taşı üretim tesisi, Yaylabayır, Yüreğil grup yolu, kırsal mahalle yolları, yarı olimpik yüzme havuzu, hatıralar çeşmesi gibi hizmetlerin açılış töreni gerçekleştirildi.

İlçenin üçüncü meydanını oluşturan ve esnafların daha güzel şartlarda hizmet vermeye başladığı ilçeye gelen ziyaretçilerinde keyifle vakit geçirebilecekleri prestij proje KOCAHAN esnaf ve vatandaşların da büyük beğenisini topladı. Merkezin iki yakasını bir araya getirecek son meydan Akpınar Sanat Meydanınında projelerinin hazır olduğu ve büyükşehir belediyesi ile birlikte yeni dönem projeleri arasında yer aldığı müjdesi de verildi.İstihdama katkı sağlayan Doğal Kök Boya Tekstil ve İnovasyon merkezi aynı zamanda kıraç arazilerde kök boya bitkilerinin yetiştirilmesi ile kıraç arazilerden değerli ürün elde edilerek çiftçilere de katkı sunacak. Bilim ve Teknoloji merkezi gençlerin deney ve fiziki eğitimlerle derslerine katkı sağlayacağı gibi, sinema salonu ise keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak. Yarı olimpik yüzme havuzu sağlıklı yaşama ve spor faaliyetlerine katkı sağlayacağı gibi Kışla Millet bahçesi projesi girişinde hayırsever vatandaşlar işbirliği ile inşa edilen Hatıralar Çeşmesi de fotoğraflarla Sındırgı’da hatıraları yaşatıyor.



Günlük 1000 metrekare kapasiteli parke taşı üretim tesisi de özellikle doğal gaz çalışmalarının ilçe tamamına yayılacağı merkez ve kırsal mahallelerde taş döşeme işlemini hızlandıracak. Tesiste kullanılan makinelerinde Sındırgılı firma tarafından üretilmesi yerli duruşun bir örneği oldu.Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Yaylabayır – Yüreğil grup yolu sıcak asfalt çalışması ile Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz da mahalle halkına vermiş oluğu sözü tutmuş oldu.  100 km kırsal mahalle sati kaplama çalışması da kırsal mahallelerin ulaşımını rahatlattı. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz “ Kırsal mahallelerimizde asfaltlanmayan yol, parke taşı döşenmeyen alan kalmayacak. Biz söz verdik mi yaparız. “ sözleri ile yeni dönemde kırsalda yaşayan vatandaşlara müjde verdi.  25000 konutluk İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisiyle de dereler daha temiz kalacak.
Toplu açılış töreni ile yaklaşık 700 milyonluk yatırımın kurdelası kesildi.

Yıllanmış Hayaller Gerçek Oldu
Yüreğil Sindel barajının yapılmasında çok emek verdiklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Bu mahalleye her geldiğimizde başkan bizim gölet ne oldu deniyordu. Kaç belediye başkanı geçti, hepsininin de en büyük hayali idi. Rabbim bizlere nasip etti. Çok mücadele ettik. En sonunda başladık. Pehlivanlar yurdu kornişon cenneti Yüreğil’e hayırlı olsun. “ dedi.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde mahalle sakinlerinin yıllardır özlemi olan ve birçok siyasetçinin vaatleri arasında yer alan baraj yapımına start verdi.Bakan Yumaklı, Yüreğil Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek mahalle meydanında kurulan platformdan yaptığı konuşmada, içten karşılama için teşekkür etti. Ülkeye aşkla hizmet eden bir davanın neferleri olduklarını belirten Yumaklı, eğer millete hizmet varsa orada hiçbir engel tanımadıklarını söyledi.
Bakan Yumaklı, siyasette güvenli limanın AK Parti olduğunu belirterek "Siyasette güvenli limandır AK Parti. Yerli duruşun, milli duruşun da yegâne adresidir. O yüzden AK Parti’nin aslında rakibi yoktur. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda gerçekten 3 sene öncenin bir öncekine göre, ondan önceki 3 senenin, bir öncekine göre ne kadar farkının olduğunu ve son 22 senede bu milletin hizmet alma anlamında nereden nereye geldiğinin de en bariz örneği işte yaşadıklarımız, gördüklerimiz. Sizler 28 Mayıs’ta sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye Yüzyılı’nın inşasıyla ilgili gerekli izni, yetkiyi verdiniz ancak bunun bir de şehirler tarafı var. Bunu unutmamak lazım. Bunu her fırsatta gündeme getiriyoruz, söylüyoruz. Neden bu önemli? Ülkenin gelişmesine eğer şehirler de eşlik ederlerse ancak bir anlamı var. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını bizler hem illerde, hem ilçelerde, hem beldelerde hem de Türkiye’nin dört bir tarafında inşa edeceğiz. İnşallah halkımızın, vatandaşımızın, milletimizin hak ettiği yere ulaşması için her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

Sındırgı ve Gördes İçin Cansuyu Olacak
Sındırgı’daki Sindel Barajı projesine değinen Yumaklı, "31 metre yüksekliğinde olacak. 1 milyon metreküplük bir suyu tutacak. Hem Yüreğil için, hem Sindel için, Gördes için hem de Balıkesir’in bu bölümü için yeterli derecede sulamayı sağlamış olacak. Bizler bununla ilgili her türlü işlemi bitirdik. Tekraren bu talimatımızı Devlet Su İşlerindeki arkadaşlarımıza vermiş olalım. En kısa sürede bu tamamlanıp hizmete alınacak. Allah burada da yine bunun açılışını hep beraber sizlerle yapmayı nasip etsin" diye konuştu.
Kornişon Üretiminde Bir Numara Yüreğil’e Turşu Fabrikası
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın kendisine Yüreğil Mahallesi’nin kornişon fabrikasına ihtiyacının olduğunu söylediğini aktaran Yumaklı, "Bizler de TKDK desteklerinden burayla ilgili gerekli bütün desteği, bütün yardımı yapmış olalım ve inşallah Yüreğil buna kavuşsun" dedi.
“Gölcük Barajı’nın projesinin ihalesini bu yıl gerçekleştireceğiz”
 
 “İnşallah biz burada bugün Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Sındırgı Belediyemizin de Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla oluşan yatırımların açılışlarını gerçekleştireceğiz. Bizler her zaman söylediğimiz gibi milletimize hizmetkâr olmaya talip olan, bu uğurda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 7/24 çalışan onun ekipleriyiz. Burada iş merkezi ve sosyal yaşam alanı, bilim ve sanat merkezi, doğal boya tekstil ve inovasyon merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, hatıralar çeşmesi, yol çalışmaları açılışını yapıyoruz. Yani kardeşlerim belediyecilik neyse işte bu. Bunu da göstermiş oldu belediyelerimiz. Hizmet dediğiniz şey budur işte. Vatandaşın hayat kalitesini arttırmak için çalışmak budur. Son 21 yılda Balıkesir iline yapılan destek miktarı 74.2 milyar lira. Tarımsal ve yatırım desteği. Bu konuda tarla ürünlerindeki artışın yaklaşık 5 kat arttığını, hayvansal üretimin yüzde 123, küçükbaş sayısının yüzde 58, büyükbaş sayısının yüzde 123 ve kanatlı sayısının da yüzde 83 arttığını söylemem lazım. Yeter mi yetmez. Çünkü Balıkesir’in çok daha iyi bir potansiyeli var. Su olmazsa tarım olmaz bunu hepimiz biliyoruz. Gölcük Barajı’nın projesinin ihalesini bu yıl gerçekleştirmiş olacağız inşallah. Sındırgı ovasını ve Balıkesir ovasını da içine alacak yaklaşık 24 bin 700 hektarlık alanın sulandığı İkizcetepeler ve Çaygören barajlarının sulamalarının kapalı sistemlere alınmasıyla ilgili planlamalar da başladı. Bundan sonraki dönem için sulama projelerimiz birinci önceliğimiz oldu. Balıkesir’de de bu projelere hız vereceğiz inşallah” dedi.Toplu açılış törenine Tarım ve Orman bakanı İbrahim Yumaklı,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, il ve ilçe protokolü ve vatandalar katıldı. haber Merkezi
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Erdemli Vadisi Görülmeye değerÖnceki Haber

Kayseri Erdemli Vadisi Görülmeye değer

Yücel Yılmaz’la barınaklara güvenmeyi öğrendikSonraki Haber

Yücel Yılmaz’la barınaklara güvenmeyi öğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar