Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir En Mutlu 11. Şehir Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir En Mutlu 11. Şehir Oldu
TÜİK bu yılın verilerini kamuoyu ile paylaştı. TÜİK tarafından açıklanan ’Yaşam Memnuniyet Araştırması’ sonucunda Türkiye’nin en mutlu illeri listesinin zirvesindeki il yine değişmedi. Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir, listeye 11. sırada yerini aldı.

Son verilere göre Türkiye'nin mutluluk sıralamasını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan ’Yaşam Memnuniyet Araştırması’ sonucunda Türkiye’nin en mutlu şehirleri belli oldu. Balıkesir listeye plakası gibi 10 numaradan girmeyi kıl payı kaçırdı.

İLK SIRADA SİNOP VAR

İlk sırayı 3 tarafı denizle çevrili olan denizi ve ağaçlarıyla dikkat çeken Sinop aldı. 

İKİNCİ SIRAYI AFYON ALDI

Mutluluk oranı istatistiklerine göre Türkiye’nin mutluluk düzeyi en yüksek olan ilk sıralardaki illeri şu şekilde sıralandı: Sinop: Mutluluk oranı %77.66 ile listenin zirvesinde yer alarak "mutlu insanlar şehri" olarak tanınıyor. Karadeniz'in ve Türkiye'nin en mutlu ili olarak öne çıkıyor. 216,460 kişilik nüfusuyla mutluluk oranı oldukça yüksek bir şehir.

Afyonkarahisar: 736,912 kişilik nüfusuyla listenin ikinci sırasında yer alan şehir, %76.43'lük mutluluk oranıyla dikkat çekiyor.

BALIKESİR 11'DEN GİRDİ

Balıkesir: Ege ve Marmara'ya olan kıyılarının yanı sıra Allah'ın her türlü güzelliği bahşettiği coğrafyasıyla Türkiye'nin "en gözde" şehirleri arasındaki Balıkesir listeye plakası gibi 10 numaradan girmeyi kıl payı kaçırdı. Yüzde 70.73'lük mutluluk oranıyla listeye 11. sıradan giren Balıkesir, kırsal ilçelerinden gelen "mutsuzluk" ifadeleriyle listenin zirvesinde yer alamadı. 

2022 verilerine göre, 631 bin 160'ı kadın olmak üzere 1 milyon 257 bin 590 insanımızın yaşadığı Balıkesir'in  merkez ilçe nüfusu ise 360 bin civarında.

 

NEHİR MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’in Karakolları Güven SağlayacakÖnceki Haber

Balıkesir’in Karakolları Güven Sağlayaca...

Dolandırdılar, Kedi ve Köpeklerini Arkada BıraktılarSonraki Haber

Dolandırdılar, Kedi ve Köpeklerini Arkad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar