Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Keklik Avlamak Yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Keklik Avlamak Yasaklandı
Av sezonu için yasaklı hayvan avlanma listesi açıklandı. 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanması kabul görülen 31 kuş ve dört memeli türü yer alıyor. Listede Balıkesir’de tüm keklik türlerinin avlanması yasaklandı.

Doğayı korumak adına düzenlenen Hayvan avlama yasak listesinde Balıkesir ve Çanakkale’de keklik türlerinin korunması için avlanmasının yasak olduğu belirtildi. Bolu’da öter ardıç, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ta yaban tavşanı avlamak yasak. Yasak, 2023-2024 av sezonu boyunca geçerli olacak. Yasaklanan hayvan türlerinin avlanması, idari para cezası ve hapis cezasıyla cezalandırılacak.

BALIKESİR’DE YABAN HAYAT KORUNACAK
Doğu Karadeniz’de av yasağı Artvin, Samsun ve Trabzon tüm keklik türlerini içeriyor. Rize’de yaban tavşanı, Amasya’da çakal, Trabzon’da yaban tavşanı ve tilki avı yasaklandı. Ege Bölgesi’nde Aydın’da karabatak, çakal ve tilki avı yasak. Balıkesir’de tüm keklik türleri ve çakal, Çanakkale’de tüm keklik türleri yasak.Yasak, keklik türlerinin neslinin korunması için önemli bir adım. Keklikler, Türkiye’de yaygın olarak bulunan bir kuş türüdür. Keklikler, eti ve yumurtası için avlanır. Ancak, keklikler, habitat tahribatı ve avcılık nedeniyle sayılarında azalma yaşanıyor.

KEKLİK POPÜLASYONU ARTMALI
Yasak, keklik türlerinin neslinin korunmasına yardımcı olacak. Yasak, kekliklerin yaşam alanlarını korumak ve avcılığı azaltmak için tasarlandı. Yasak, keklik türlerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak. Açıklamada ayrıca, keklik avının yasaklanmasına rağmen, keklik yetiştiriciliğinin devam edeceği ve kekliklerin doğaya yeniden salınacağı belirtildi.

Keklik avının yasaklanması kararı, doğaseverler tarafından memnuniyetle karşılandı. Keklik avının, keklik popülasyonunun azalmasına neden olduğu ve bu kararın keklik popülasyonunun arttırılmasına yardımcı olacağı ifade edildi

HABER:SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6N 03 Ağustos Aktüel Ürünler KataloğuÖnceki Haber

6N 03 Ağustos Aktüel Ürünler Kataloğu

İvrindi Belediyesinden Tekerlekli Sandalye DesteğiSonraki Haber

İvrindi Belediyesinden Tekerlekli Sandal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar