Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Kültür Fuarı ilgi çekiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Kültür Fuarı ilgi çekiyor
Balıkesir’de 75. Yıl Parkı içerisinde Kültür Fuarı düzenleniyor. 8-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kültür Fuarı’na farklı şehirlerden gelen birçok esnaf birbirinden farklı yöresel ürünlerini tanıtım ve satışlarını yapıyor.

Altıeylül Belediyesi 75. Yıl Parkı’nda Türkiye’nin dört bir tarafından gelen esnaflar kendi yöresel lezzetlerini tanıtmak için stant açtı. Stant açan esnaflar tanıtım yaptıktan sonra gelen misafirlere yöresel lezzetlerinden ikram etmeyi ihmal etmediler. Esnaflar açtıkları stantlarda sadece yemek tanıtımı yapmakla kalmadı aynı zamanda kendi yörelerine takı, eşya ve çeşitli giyim ürünlerini sergiledi. Stantları merak edip bakmaya gelen vatandaşlar istedikleri yöresel lezzetleri ve ya takıları belirli bir ücret karşılığında alabiliyor.

''Türkiye'nin her yerine stant açıyoruz''

Yöresel lezzetlere olan ilginin güzel olduğunu dile getiren fuar esnafı Sezgin Yılmaz, “ Hava şartları nedeniyle bazı günler  beklediğimiz ilgiyi göremiyoruz ama fuarın genelinde ilgi ve alaka çok güzeldi. Havalar ısınınca ya da hafta sonu geldiğinde gelen misafirlerin sayısının ve satışlarımızın artacağını düşünüyorum. İnsanlar bizi gördüklerinde stantların önüne gelip bize yemekler hakkında soru soruyorlar. Bizde onlara yemekleri tanıtıp ikramlarda bulunuyoruz. Gelen misafirler ikramları beğenirlerse yöresel yemeklerimizden satın alıyorlar. Biz burada hem kendi yöremizi ,yöresel lezzetlerimizi tanıtıyoruz he de satış yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Türkiye’nin her şehrine gidiyor stant açıyoruz. Çok eğlenceli bir iş. Hem geziyor hem ekmek paramızı kazanıyoruz.” dedi.

Esnaf’ın kendi imkanlarıyla açtığı bu fuar 18 Mayıs Perşembe gününe kadar 75. Yıl Parkı’nda stant açmaya devam edecek.

Haber Merkezi: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de "Gün Işığı" karma sergisi açıldıÖnceki Haber

Balıkesir’de "Gün Işığı" karma sergisi a...

Vali Şıldak Sürücüleri UyardıSonraki Haber

Vali Şıldak Sürücüleri Uyardı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar