Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Turizm Sezonu Öncesi Son Hazırlıklar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Turizm Sezonu Öncesi Son Hazırlıklar
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yaz döneminde yoğunluk yaşanan Balıkesir’in ilçelerinde kamu hizmetlerinde aksama olmaması ve birimlerin güçlendirilmesi için turizm sezonu dolayısıyla yapılan hazırlıklar ve çalışmalar değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ilgili kurumların çalışmaları masaya yatırıldı.

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda ilgili kurumların çalışmaları masaya yatırıldı. Marmara'nın güneyinde geniş bir coğrafyada yer alan, büyüme ve gelişimiyle bölgede önemli bir güzergahta bulunan Balıkesir'in yoğun bir yaz sezonu geçirmesi beklenirken; Orman Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İl Tarım ve Orman, İl Kültür ve Turizm, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün görev alanlarında yürüttükleri çalışmalar ve beklenen nüfus artışı dolayısıyla alınan tedbirler görüşüldü. Kaymakamlar ilçelerindeki aciliyet gerektiren hususları ilgili kurum müdürlerine aktardılar. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşen toplantıda hizmetlerin sunulmasında yaşanabilecek muhtemel aksaklıklara yönelik alınacak önlemler değerlendirildi.

Vali Şıldak yaz sezonunda nüfusun neredeyse 5’e katlanacağı düşünüldüğünde koordinasyon gerektiren konularda hızlı karar alabilmek için toplantının çok faydalı olduğuna vurgu yaptı. 2023 yılı yaz döneminin turizm açısından Balıkesir’de yoğun geçmesinin öngörüldüğünü söyleyen Şıldak, “Hizmetleri yürüten kurumlarımızın kurumsal kimliğinin ve vizyonunun, personelin kılık kıyafetinden binaların bakımlı ve düzenli olmasına kadar hassas olunması gereken tüm noktalarda dikkatli ve özenli davranmaları gerekir. Kaymakamlarımızın, kurum yöneticilerimizin, ilçe müdürlerimizin işini takip ederek aksamaya mahal vermemeleri çok önemlidir. Vatandaşın Balıkesir algısını belediye hizmetlerinden tutun en uçtaki hizmet noktasına kadar yürütülen hizmetlerde iyi seviyede, kaliteli hale getirmek, aksamaları tespit etmek ve ilgililere duyurmak, tedbir almalarını sağlamak, bizim görevimiz.” dedi.

Körfez Bölgesi Balıkesir’in Vitrini

Toplantıda ihtiyaçların yanı sıra acil müdahale edilmesi gereken noktaların da ele alındığını söyleyen Vali Şıldak, “Yaz mevsiminde körfez bölgemizde yaşanması beklenen nüfus artışını karşılayacak tedbirleri alıyoruz. Önümüzde uzun bir tatil olan Kurban Bayramı da var. Burada vatandaşa sunulan hizmetlerde aksamaya sebep olmayacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlimizin vitrini diyebileceğimiz körfez bölgemizde turizm sezonunun şimdiden sakin ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Şefiye YILDIRIM

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Marmara’nın Umudu Pina’ Açık Hava SöyleşisiÖnceki Haber

‘Marmara’nın Umudu Pina’ Açık Hava Söyle...

Balıkesir'de Kayıt Dışı Evler MühürleniyorSonraki Haber

Balıkesir'de Kayıt Dışı Evler Mühürleniy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar