Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’den Vizyoner Ormancılık Anlayışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’den Vizyoner Ormancılık Anlayışı
Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Sürdürülebilir orman yönetimi uygulamalarında öncü kurum olmak.” vizyonu çerçevesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde uluslararası standartları sağlayıp sağlamadığı hakkında FSC (Orman Yönetim Konseyi) tarafından denetlendi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Sürdürülebilir orman yönetimi uygulamalarında öncü kurum olmak.” vizyonu çerçevesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde uluslararası standartları 29.01.2020 tarihinden beri FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikasyon sistemine dahil oldu.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘nün Uluslararası FSC sertifikasyonundaki standartları devam ettirip ettirmediği yönünde FSC yetkililerince yapılan ara denetimde, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinin, başta ekolojik denge ve biyolojik çeşitliliğe zarar vermeden sürdürülebilir ormancılığın ilkeleri doğrultusunda ormanların korunması, işletilmesi, bakımı ve süreçte uygulanan teknikler ile bu teknikler uygulanırken alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, kullanılan teknik malzemelerin kullanım şekilleri yerinde incelendi.

Yürütülen ormancılık faaliyetleri esnasında orman köylüsü ile Kurum arasındaki ilişkiler hakkında da bilgiler alınarak tüm ormancılık faaliyetleri hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Denetim, Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğünden başlayarak Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ardından İvrindi Orman İşletme Müdürlüğünde, FSC Denetçisi Prof. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu tarafından büroda ve sahada gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen denetimlere Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Metin, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Gazi Çetin ve Şube Müdürlüğü Mühendisleri, ilgili İşletme Müdürleri ile İşletme Müdürlüğü teknik personeli, sahada görevli personel ve dış paydaşlarımız olan STK temsilcileri katılım sağladı.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeker Pancarında Bölge Rekoru Susurluk'taÖnceki Haber

Şeker Pancarında Bölge Rekoru Susurluk't...

Üreticilerin Zorlu Fındık Kurutma Mesaisi BaşladıSonraki Haber

Üreticilerin Zorlu Fındık Kurutma Mesais...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar