Facebook Reklamı
İnstagram

Doğru Karpuzu Seçmenin Püf Noktaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğru Karpuzu Seçmenin Püf Noktaları
Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi. Günün her saati her öğün severek tüketilen buz gibi soğutulmuş karpuzlar sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı kurtarıcısı oluyor. Ancak karpuz seçmenin püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Karpuz, kavunla birlikte yazın en çok tercih edilen meyvesidir. Su açısından zengin ve A, C ve B6 vitaminleri deposu olan karpuz, ayrıca tüm meyveler gibi karbonhidratlar, potasyum ve sodyum gibi mineraller ve lif içerir. Ek olarak, domatese de rengini veren karotenoid olan likopenle doludur.

Kısacası yaz aylarında harika bir besindir. Zor olan onu seçmektir, çünkü içinde ne olduğu kimi zaman şaşırtıcı olabilir. Karpuz seçerken doğruyu bulmanın sihirli bir formülü yok ama bu meyveyi seçerken aklınızda bulundurmanız gereken bazı etkili ipuçları var.

Karpuzun üstünde ki sarı noktalara dikkat edilmeli

Bu işarete "tarla noktası" da denir ve karpuzun büyürken nerede durduğunu gösterir. Nokta beyazsa, karpuz olgunlaşmamıştır. Koyu sarı ise, fazla olgunlaşmış olabilir. Karpuzun üstündeki sarı noktanın renginin ne çok sarı ne de beyaz ve ya açık sarı olması lazım tam ortası olması gerek.

Karpuzun şeklinin biçimli olması çok önemli

Ulusal Karpuz Tanıtım Kurulu'na göre, ister yuvarlak ister oval bir karpuz topluyor olun, karpuzun simetrik olması, alacağınız karpuzda büyük yarıklar, çürükler ve yumuşak noktalar bulunmaması gerek. Aldığınız karpuz uzun ince ise erkek karpuzdur ve daha suludur. Eğer seçtiğiniz karpuz daha yuvarlak ise dişi karpuzdur ve daha tatlıdır.

Karpuzun sapının kahverengi olması karpuzun olgunluğunun belirtisidir

Kahverengi bir sap (yeşil olana karşı), bir karpuzun asma üzerinde olgunlaştığının bir işaretidir. South Carolina Karpuz Derneği'ne göre, karpuzlar toplandıklarında olgunlaşmayı durdururlar, bu nedenle yeşil saplı bir karpuz kapmak sonunda olgunlaşacağı anlamına gelmez.

Kabuğun dış görünüşü çok önemli

Rengi koyu ve parlaklığı donuk olan karpuzu tercih edin. Parlak bir doku, karpuzun henüz olgunlaşmadığını gösterir.

Karpuza hafifçe vurarak sesine bakın

Eskiden beri bildiğimiz üzere karpuzun olup olmadığını hafifçe vurarak sesinden anlayabiliriz. Karpuzdan hafif gümleme sesi geliyor ise o karpuzunuzun olduğunu gösterir.

Üzerindeki çizgilerin sayısı çok önemli

Karpuzun üzerinde ki çizgiler daha az ise karpuzun tatsız daha çok ise karpuzun daha tatlı olma ihtimali yüksektir.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaştepe’de trafik kazasıÖnceki Haber

Savaştepe’de trafik kazası

Burhaniye’de Mezuniyet CoşkusuSonraki Haber

Burhaniye’de Mezuniyet Coşkusu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar