Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Dünyanın En Pahalı Yağı Olabilir ! Litresi 35 Bin TL !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın En Pahalı Yağı Olabilir ! Litresi 35 Bin TL !
Bin 500 rakımlı yaylada 3 dönümlük arsada nane üreten Rıfat Akpınar ve Zeliha Güzelordu isimli kuzenler tıbbı nane üretimi gerçekleştiriyor. Yağın kilosu 35 bin liradan alıcı buluyor.  

Ordu’daki yaylada kuzeni ile tıbbi nane üreten Rıfat Akpınar,  400 kilo yaş naneden 1,2 litre yağ çıktığını söyleyerek, “Kabadüz ilçesinde bin 500 rakımlı yaylada nane yetiştiriciliği yapıyorum. Bu tıbbi nanenin mentol oranı yüksek ve özellikle yüksek rakımda yetiştirmemizin sebebi ise tamamen ilaçtan arınmış, ilaç sektörü için ürettiğimiz bir malzeme. Kuru, yaş ve yağ olarak veriyoruz. Malzeme kanser hastalarının, kemoterapi alan hastaların birçok rahatsızlıklarına iyi geliyor ve bunların dışında göğüs ve beyin hastalıkları gibi rahatsızlıklarda 25 değişik faydası var” şeklinde konuştu.

“Kendi rahatsızlığım üzerine nane yağı işine başladım”

Kendi hastalığından yola çıkarak bu işe başladığını söyleyen  Akpınar, “Benim kendi geçirmiş olduğum rahatsızlıktan dolayı başladım, ilk lavanta ile üretime başladık. Kaldığımız rakımda lavantanın çok az olduğunu tespit ettik. Lavantayı farklı amaçlarla kullandık ve sonrasında nanenin etkilerinden faydalanmak istedik. İlk olarak kendi üzerimde denedim ve aldığım ilaçların yan etkilerini azalttığını fark ettim. Sonrasında çeşitli AR-GE araştırmaları yaptık ve bunların sonucunda nanenin faydalarını görünce buna yöneldik. Bölgemiz yağışlı olduğundan kendiliğinden yetişiyor” ifadelerine yer verdi.

‘’Litresi 35 bin TL’’

Talebin az olduğunu belirten Akpınar, ‘’Pazarı kendimiz oluşturmaya çalıştık. 3 dönüm arazi üzerinde yapıyoruz ve bunu bilenler satın alıyor, deneyenler yeniden istiyor. Kendimiz tanıttık ve şu anda 2,5 ve 10 cc’lik paketlerde satıyoruz ve litrelik veriyoruz” diyen Akpınar, “Daha önce alan ilaç firmaları var, onlar bizden her sene belirli miktarda alıyorlar. Şu anda 2 cc’lik kapları 80 liradan satıyoruz, litresini ise 35 bin TL’den satıyoruz. 400 kilogram yaş naneden 100 kilogram kuru nane çıkıyor, 100 kilogram kuru naneden de 1,2 litre nane yağı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altın Kadar Pahalı ÇilekÖnceki Haber

Altın Kadar Pahalı Çilek

Kızılcıklar Oldu Mu Selelere Doldu Mu ?Sonraki Haber

Kızılcıklar Oldu Mu Selelere Doldu Mu ?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar