Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Her Evde Mutlaka Vardır, Tencereleriniz Pırıl Pırıl Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her Evde Mutlaka Vardır, Tencereleriniz Pırıl Pırıl Olacak
Ev yemeklerine bayılan bir toplum olarak hepimizin ortak sorunu kararmış ya da kireçli tencereler. Çelik tencereler hem lezzet hem de kullanış açısından yemek yaparken en çok tercih edilen ürün olsa da temizliği açısından bazen bizi çıkmaza sokabiliyor. Siz endişelenmeyin, biz sizin için tencereleri daha kolay nasıl temizleriz araştırdık. İşte detaylar…

Çelik tencereler yemek yapmak için en çok kullanılan ürünlerden biridir. Ev kadınları mutfaklarında kullandığı çelik tencereleri farklı yöntemlerle parlatabiliyor. Günlük hayatta en çok kullandığımız mutfak eşyaları tencere, tava, çatal, kaşık, bıçak ve çaydanlık gibi çelik eşyalardır. Bu eşyalar çabuk yanan, kireç ve is tutan yapıları nedeniyle çabuk kirlenip lekelenirler. Ama umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Biz sizin için tencereleri nasıl temizlememiz gerektiğini araştırdık.

TENCERELERİ PARLATMAK BU KADAR KOLAY

Tencerelerin eski parlak zamanlarına geri dönmesi için etkili yöntem arayan bireyler için çelik nasıl parlatılır, konulu yazı bu paragrafta yer almaktadır. Çelik tencere temizliği ve parlamasında en etkili yöntem sirke ve tuz olmaktadır. Kararmış tencereleri 10 dakikada ilk günkü haline getiren sirke ve tuz karışımı sayesinde misafirleriniz size bunun sırrını sormadan yapamayacak. Yarım bardak sirke ve yarım bardak tuz, tencere içini tamamen dolacak şekilde su ile kapladıktan sonra içine malzemeler içine dökülür. Ardından bu karışım ateşte 1 dakika kadar kaynatılır. Ardından bol su ile yıkanması yeterli olacaktır.

BİRAZ LİMON BİRAZ SU HER EVDE MUTLAKA VARDIR

Zaman geçtikçe çelik tencerelerin parlaklığı azalmakta ve tabanları kararma yapmaya başlamaktadır. Kolay ve hızlı bir yöntem olması ile birlikte yarım limon ve karbonat bir kasede harmanlanır. Bir sünger yardımı ile birlikte ovalanmalıdır. Ovalama işleminin ardından bol su ile durulanmalıdır. Bu işlem sayesinde tencerenin parlaklığı ilk günkü görünümüne dönecektir. Limon, evde doğal olarak kullanılan bir temizlik ürünüdür. Özellikle banyo, mutfak, tuvalet ve diğer ev alanlarında kullanılabilecek etkili bir temizlik aracıdır. Limonlar, bakteri ve mantarların oluşmasına neden olan kirleri yok etmek için kullanılabilir. Limonların çamaşır makinesine ve buzdolabına konulması, temiz hava için kullanılabilecek etkili bir çözümdür. Limon, ısıtılmış su ile karıştırıldığında cilalı, parlak bir hal alan camları ve çelik ürünleri temizlemek için tercih edilir.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de 33 Sürücünün Ehliyetine El KonulduÖnceki Haber

Balıkesir’de 33 Sürücünün Ehliyetine El...

Soğuk Havaların Şifa Kaynağı: IhlamurSonraki Haber

Soğuk Havaların Şifa Kaynağı: Ihlamur

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar