Facebook Reklamı
İnstagram

İkinci El Otomobilde Yeni Dönem Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci El Otomobilde Yeni Dönem Başladı
İkinci el otomobillerin fiyatları cep yakarken, sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlara satılmasının önüne geçmek için yeni düzenleme getirildi. Bugün yürürlüğe giren düzenlemeye uymayanlara 300 bin liraya kadar para cezası kesilecek.

İkinci el araç satış fiyatlarına ilişkin düzenleme geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İkinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarının üzerinde satılmasını engellemek için çıkarılan düzenleme, 15 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye uymayanlara 300 bin liraya kadar para cezası kesilecek. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetlemelerde düzenlemeye uymayan kişi ve işletmelere İkinci el motorlu kara taşıtları, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan 1 Ocak 2024'e kadar ilan yoluyla pazarlanamayacak.

‘’İkinci el otomobil fiyatları düşecek’’

İMAS Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk, ikinci el araç fiyatlarında da düşüş beklediklerinin altını çizerek, ‘’ Geldiğimiz noktada aşırı taleplerden dolayı sıkıntılar yaşandı. Düzenleme yarın itibariyle yürürlüğe giriyor. Henüz yürürlüğe girmemesine rağmen karar açıklandıktan sonra ikinci el fiyatları geri çekilmişti. Şu an geçmişteki hızlı fiyat artışları söz konusu değil. Düzenleme sonrası fahiş fiyatlı ilanlarında önüne geçilecek. Önümüzdeki günlerde fiyatların bir miktar daha düşeceğini görebiliriz'' dedi.

''Cezaların caydırıcılığı ile sektörün normalleşmesi sağlanacaktır''

Otomobil piyasasında bir durgunluk yaşandığını belirten Şentürk, ''Otomobillere yatırım aracı olarak talep gösterenler vardı. Kullanım için değil ticari maksatla otomobil alınıyordu. Ticaret Bakanlığı bu konularla ilgili çalışmaları yaptı. İlan siteleri ve ikinci el otomobillerin satış süreçleri denetlenecek. Fahiş fiyatların önüne geçilecektir. Cezaların caydırıcılığı ile sektörün normalleşmesi sağlanacaktır'' diye konuştu.

Haber Merkezi-İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çaya Bir Zam Daha GeldiÖnceki Haber

Çaya Bir Zam Daha Geldi

15 Temmuz Şehitlerinin Fotoğrafı Galata Kulesi'ne YansıtıldıSonraki Haber

15 Temmuz Şehitlerinin Fotoğrafı Galata...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar