Facebook Reklamı
İnstagram

İvrindi'nin Yağlılar Basma Helvası Tescillendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İvrindi'nin Yağlılar Basma Helvası Tescillendi
İvrindi Belediyesi, Kelle Peyniri’nden sonra İvrindi’ye özgü olan Yağcılar Basma helvasına da coğrafi işaret aldı.

İvrindi’ye bağlı Yağlılar mahallesinde üretilen, bölgeye özgü lezzet,  Yağlılar Basma Helvası  tescillenerek coğrafi işaret almaya hak kazandı. 2021 yılında Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ile ilk tescil girişiminin başlatıldığı Yağlılar Basma Helvası’na İvrindi Belediyesi, İvrindi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde itibari ile 2023 yılında coğrafi işaret kazandırıldı.

İvrindi ilçesine özgü olan "Yağlılar Basma Helvası", eşsiz lezzetiyle tadı damaklarda bırakıyor. Helvanın tüketim süresi 1 yılı buluyor.  Tescillenen helvanın tarifi ise yalnızca mahalleliler tarafından biliniyor.

Çabalarımızın karşılığını aldık

Yaklaşık iki yıldır tescil belgesi almak için çabaladıklarını belirten Başkan Cengiz, “Balıkesir Üniversitesi, İlçe Tarım ve İvrindi Belediyesi olarak yöremize has lezzet olan Yağlılar Basma Helvasını tescillemek için yoğun çaba sarf ettik. İlçemize has bu lezzeti bilmeyen yoktur. Bu lezzetin öncülüğünü Yağlılar mahallemiz yapar. Düğünlerde, derneklerde yapılan ve damakta hoş bir lezzet bırakan bir üründür. 2019 yerel seçimlerinde de ilçemizin bu lezzetine coğrafi işaret alma yolunda girişimde bulunacağımızın sözünü vatandaşlarımıza vermiştik. Şükür ki çabalarımızın karşılığını aldık. Bizler bu lezzeti dışa tanıtmak için gerçekleşen her etkinliklere götürüyoruz ve misafirlere tadına baktırıyoruz. Artık Yağlılar Basma Helvası tamamıyla ilçemizle özdeşleşmiş durumda. İsim hakkının alınmasında emek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi- İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altıeylül Lavanta Tarlasında ŞenlikÖnceki Haber

Altıeylül Lavanta Tarlasında Şenlik

Balıkesir’de uluslararası plaj voleybolu başladıSonraki Haber

Balıkesir’de uluslararası plaj voleybolu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar