Facebook Reklamı
İnstagram

Milli Sporcudan 100. Yıl Dalışı! Şanlı Türk Bayrağı Denizde Dalgalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Sporcudan 100. Yıl Dalışı! Şanlı Türk Bayrağı Denizde Dalgalandı
Dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı şerefine gösteri dalışı yaparak Türk bayrağını denizde dalgalandırdı.

Milli sporcu ve aynı zamanda dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya’da Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir gösteri dalışı yaptı. Turistlerin ilgiyle izlediği gösteride Ercümen, Türk bayrağını suda dalgalandırarak gösterisini tamamladı.

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bugün Konyaaltı Sahili’nde yüzme yarışları düzenlendi. Yüzme yarışlarının yanı sıra dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de Cumhuriyet’e özel bir gösteri dalışı gerçekleştirdi.

İlk olarak düzenlenen açık deniz yüzme yarışlarında kadınlar ve erkekler kategorisinde dereceler belirlendi ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Dereceye girenlere ödülleri yarışmanın startını veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Şahika Ercümen tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından milli sporcu Ercümen, kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta dikkat çekici bir gösteri dalışı gerçekleştirdi. Türk bayrağını denizde dalgalandırmak için gösteri dalışı gerçekleştirecek olan Ercümen, dalış öncesi hazırlıklarını tamamladı ve ardından 1 dakikalık gösteri dalışını yaptı.

Gösterinin bir parçası olarak Ercümen, denizin dibinden, üzerinde 'Cumhuriyet’in 100’ü Antalya’ yazan, Atatürk ve Türk bayrağı bulunan tabloyu alarak kaldırdı. Ercümen’in bu büyülü gösterisi izleyenlerin ve çevredeki turistlerin uzun uzun alkışlamasına sebep oldu. Milli sporcu, yine kendisine verilen Türk bayrağını uzun süre suda dalgalandırdı.

Milli sporcu Şahika Ercümen, gösterisinin öncesinde de uluslararası platformda Cumhuriyetin 100. yılı için kadın ve erkeklerde 100 metreye dalan ilk sporcu olduğunu, ardından da 106 metreyle dünya rekorunu kırdığını ifade etti. Heyecanlı olduğu görülen Encümen, “Bir milli sporcu olarak uluslararası platformda Türk bayrağını göndere çektirerek temsil etmekten daha büyük bir gurur olamaz” dedi.

TÜRK KADINININ GÜCÜ VE BAŞARISI

Yüzüncü yıl kutlamalarının Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da coşkuyla sürdüğünü söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kahraman gazileri ve şehitleri minnet ve özlemle andıklarını söyledi.

Dalış işin milli sporcumuz Şahika Ercümen’e teşekkürlerini ifade eden Böcek, “Şahika Ercümen, Türk kadının gücü ve başarısı. 11 dünya rekoru olan bir kardeşimiz. Ona çok teşekkür ediyorum. Türk kadınına değer veren herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

MEDYADAN... 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
100. Yıla Özel Basılan 5 Lira Şekliyle Dikkat ÇektiÖnceki Haber

100. Yıla Özel Basılan 5 Lira Şekliyle D...

Balıkesir’de 29 Ekim’de Ulaşım ÜcretsizSonraki Haber

Balıkesir’de 29 Ekim’de Ulaşım Ücretsiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar