Facebook Reklamı
İnstagram

Öğrencilerden Vergisiz Telefon Sitemi: Eski Telefonum Daha İyi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilerden Vergisiz Telefon Sitemi: Eski Telefonum Daha İyi
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun üniversitelilere vergisiz cep telefonunun yalnızca Türkiye'de üretilen modelleri kapsadığını açıklamasının ardından çoğu öğrenci hayal kırıklığına uğradı. Bu uygulamanın ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten öğrenciler, şu an kullandıkları eski model telefonların bile vergisiz alınabilecek telefonlardan daha iyi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisinin yararlanacağı ÖTV'siz ve KDV'siz cep telefonlarının yasal düzenlemesi için harekete geçildi. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun vergisiz telefonların yalnızca Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacağını, üst limit olduğunu ve öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği Huawei, Apple gibi markaları kapsamayacağını açıklamasının ardından öğrenciler hayal kırıklığına uğradı.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ise Meclis’in açılacağı ekim ayını bulacak.

'ESKİ MODEL TELEFONUM BİLE DAHA İYİ'
Türkiye'de üretilen telefonlar teknik özellikler, batarya kapasitesi ve depolama gibi bazı noktalarda ithal telefonlara yaklaşsa da öğrenciler genellikle Apple ve Samsung gibi yazılım ve işlemci gücüyle öne çıkan telefonları tercih ediyorlar.

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre, öğrenciler vergisiz telefonlar hakkında şunları söylüyor:

İpek Yüksel (18): Yurtdışında öğrenciler en üst düzeydeki telefonları daha uygun koşullarda alabiliyor. Biz neden çok kullanılmayan ve gerçekten ihtiyacımızı karşılamayan telefonlarla sınırlandırılıyoruz anlamıyorum. Bunun yerine yerli veya ithal gözetmeksizin bir düzenleme yapılmasını isterdim. Örneğin, ben bir Apple tablet kullanıyorum ve gerçekten hayatımda kullandığım en kullanışlı cihazlardan birisi. Kalemiyle resim çizebiliyorum. İndirdiğim testlere hızlıca erişebiliyorum.

Ensar Odabaşı (18): Bu konu ilk kez gündeme geldiğinde tüm telefonları kapsayacak sanmıştım. Apple olsun Samsung olsun bunları kapsayabilir demiştim. Açıkcası sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını öğrendiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Daha kaliteli ürünler ve modeller dahil edilmeliydi. Benim mesela şu an kullandığım telefon eski bir model olmasına rağmen vergisiz alınacak telefonlardan daha iyi olduğu için, bu düzenlemenin ihtiyacımı karşılayacağını sanmıyorum.

Can Köker (18): Bizim kullandığımız uygulamalarla en uyumlu çalışan telefonlar şu anda Apple ve Samsung gibi akıllı telefonlar. Kameraları çok iyi. Biz de öğrenciler olarak ilk etapta vergisiz telefon alabileceğimizi duyduğumuzda bu telefonların da dahil olacağını zannetmiştik ve çok sevinmiştik. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağı biraz bizi üzdü açıkcası. Tabi ki ihtiyacı olan için önemli bir düzenleme ancak benim ihtiyacımı maalesef karşılamıyor.

Haber - Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırmaspor’a Yeni Sağ Bek OyuncusuÖnceki Haber

Bandırmaspor’a Yeni Sağ Bek Oyuncusu

Karabiga’da Survivor Parkuru Nefesleri KestiSonraki Haber

Karabiga’da Survivor Parkuru Nefesleri K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar