Facebook Reklamı
İnstagram

Schengen Vizesi Almak İsteyenler Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Schengen Vizesi Almak İsteyenler Dikkat!
Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest bir şekilde dolaşıma izin veren Schengen vizesini almak isteyenler, reddedilmelerine neden olacak evrak hataları yapabiliyor. Bu hatalar neler olabilir? İşte detaylar… E-devletten veya benzeri yerlerden kolaylıkla alınabilen belgeleri önceden almak gibi bir hataya düşmeyin. Belgeler mutlaka güncel olmalı. Diğer ülkelere geçiş yapacağınızı ilk başvuruda göstermemelisiniz. Bordro ve ek gelir belgelerinizin kaşeli, mühürlü, imzalı olmaması da başvurunuzun iptal edilmesine neden olacaktır.

“Schengen vize başvuruları neden reddediyor” diye merak ediyorsanız, hangi hataları yaparsanız başvurunuzun reddedilme ihtimalinin olabileceğini açıklayalım. Böylece doğru başvuruyla vize alma şansınızı yüksek tutabilirsiniz.

EVRAKLARI ÇOK ERKEN HAZIRLAMAK
Çoğu insan vize başvurusu öncesi bazı detayları merak ediyor. “Schengen vizesi hangi durumlarda çıkmaz?” diye soruyorsanız bilmeniz gereken en önemli başvuru hatalarından biri evrakların çok erken zamanlarda hazırlanmasıdır.E-devletten veya benzeri yerlerden kolaylıkla alınabilen belgeleri önceden almak gibi bir hataya düşmeyin. Çünkü ideali, en fazla 15 gün öncesinde belgeleri hazır etmektir.Eğer daha önce hazır ederseniz yetkililerin şüpheye düşmesine neden olabilirsiniz. Birkaç ay öncesinden ikametgah, çalışma belgesi gibi belgeleri almamalısınız. Belgeler mutlaka güncel olmalı.

İLK VİZE İÇİN BAŞKA PLANLARI DAHİL ETMEK

İlk kez gideceğiniz ülkeyle ilgili tüm planlarınız belirli olmalı. Gidiş-dönüş biletleriniz hazır bulunmalı. Diğer ülkelere geçiş yapacağınızı ilk başvuruda göstermemelisiniz. Böylece yetkililerin radarına takılmazsınız. İlk girişi vize aldığınız ülkeye yapmalısınız. Schengen bize başvuruları neden reddediyor diye soranlar için bir önemli neden de bu.

BAŞVURU FORMUNDA BASİT HATALAR YAPMAK
Başvuru formunu doldururken hatasız ve okunaklı olmasına dikkat edin. Kimlik bilgilerinizi veya pasaport bilgilerinizi mutlaka aslına birebir uygun şekilde doldurun.

MAAŞ BORDROSUNUN GÜNCEL OLMAMASI VEYA İMZASIZ KAŞESİZ OLMASI

İş yerinizden alacağınız önemli bir evrak olan maaş bordrosunun başvurudan hemen önce alınmış olması, bordroda belirtilen ödemelerin sizin tarafınızdan mutlaka alınmış olması gerekiyor. Ayrıca bordro ve ek gelir belgelerinizin kaşeli, mühürlü, imzalı olmaması da başvurunuzun iptal edilmesine neden olacaktır. Schengen vizesi hangi durumlarda çıkmaz diye merak ediyorsanız, evraklarla ilgili tüm bu detaylara dikkat edebilirsiniz.

Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir Halkı Cumhuriyet'in 100. Yılına KoştuÖnceki Haber

Balıkesir Halkı Cumhuriyet'in 100. Yılın...

Ayvalık’ta 41 Motosikletliden Kuvayi Milliye SürüşüSonraki Haber

Ayvalık’ta 41 Motosikletliden Kuvayi Mil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar