Facebook Reklamı
İnstagram

Sizce artık Muhtarlara Gerek var mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sizce artık Muhtarlara Gerek var mı?
Muhtarlıklarla ilgili dikkat çeken paylaşım.. Vatandaşlar özellikle büyükşehirlerde artık muhtarlıkların ne kadar gerekli olup olmadığını konuşurken, akademisyen Prof. Dr. Mustafa Öztürk muhtarlara artık gerek kalmadığını ve kapatılması gerektiğini savundu.

Türkiye'de seçimlerle birlikte vatandaşlar çeşitli sosyal medya platformlarında muhtarlarların vazife ve işleyişleri üzerine paylaşımlarda bulunuyor. Özellikle büyükşehirlerde artık muhtarlıkların ne kadar gerekli olup olmadığını konuşurken 2014-2018 Arası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı, 23.Dönem Hatay Milletvekili, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, muhtarlara aylık ödeme yapılmasının fuzuli olduğunu savundu.

Fuzuli masraf yapılmadan kapatılmalı

X hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Öztürk, “Muhtarların işlevi, e-devlet ile bitti. Hala seçilmeleri ve aylık ödeme yapılması anlamlı ve doğru değil. 32 bin 400 mahalle muhtarının işi, sabahtan akşama kadar muhtarlıkta beklemek. Fuzuli masraf yapılmadan Muhtarlıklar kapatılmalı" dedi.

Sosyal medyada muhtarlarla ilgili yaptığı paylaşımla resmen vatandaşların sesi olan Öztürk, "Muhtar Bilgi Sistemine göre Türkiye’de muhtar sayısı: 50 bin 370. Muhtarların Maaşı : 17 bin 002 TL. 2024 yılı için asgari ücrete zam gelmez ise muhtarların yıllık maaş maliyeti 14 milyar 205 milyon TL. 2024 yılında muhtarlıkların devlete maliyeti 27 milyar TL, israfa son" ifadelerini kullandı.

'Muhtarların aday yarışması çevreyi kirletiyor'

Ekonomik krizin dorukta olduğu süreçte muhtarlara asgari ücretle birlikte silah ruhsatının da verilmesinin ısraf ekonomisini tetiklediğini savunan Prof. Dr. Öztürk, "Ayrıca,her mahallede en az 4 muhtarın adaylık için yarışması afişlerden ve diğer çalışmalardan ötürü çevreyi de kirletmekte" dedi.

Vatandaşlar destek verdi

Sosyal medyada yapılan bu paylaşımlara vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i etiketleyerek "Köy muhtarlıkları gerekli, mahalle muhtarlıkları kaldırılmalı", Bir referandumla anında kurtarın bu yükten milleti" yorumlar yazdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köpek Doktora Havladı diye Sahibine Rekor CezaÖnceki Haber

Köpek Doktora Havladı diye Sahibine Reko...

Başkan Yılmaz’dan hayvanseverlere müjde!Sonraki Haber

Başkan Yılmaz’dan hayvanseverlere müjde!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar